A táplálkozási szakértők szerint ezek az ételek sokkal jobbak fagyasztva, mint frissen

Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.

A közvélekedés szerint a friss mindig jobb, mint a fagyasztott. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Az élelmiszer-feldolgozás területén végzett kutatások szerint több olyan élelmiszer létezik, amelynek gyorsfagyasztott változata nemcsak praktikusabb és olcsóbb, de — bizonyos tápanyagok tekintetében — akár táplálóbb is lehet, mint a friss alternatíva.

Miért lehet egészségesebb a fagyasztott?

Amikor a zöldségeket és gyümölcsöket a betakarítás után azonnal gyorsfagyasztják, a tápanyagok – például a vitaminok és antioxidánsok – nagy részét megőrzik, mielőtt azok lebomlanának a szállítás és tárolás során. Ezzel szemben a friss termékek gyakran napokig vagy hetekig utaznak és pihennek, mire a bolti polcra kerülnek, ami tápanyagveszteséghez vezethet.

A tárolási folyamat során a friss élelmiszerek C-vitamin- és más érzékeny mikrotápanyag-szintje csökkenhet, míg a gyorsfagyasztott változat ugyanazt az értéket hosszabb ideig megőrzi.

Kattints a képre, hogy megtudd, mely ételek jobbak fagyasztva!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...