Habkönnyű, rozmaringos-epres trifle

E heti gasztrobloggerünk egy habkönnyű, szezonális epres finomsággal kedveskedik nektek! Mirelle konyhájában elleshetitek, hogyanm készül a rozmaringos-epres triffle!

A nyári édességek az én konyhámban meglehetősen egyszerűek, hiszen ebben az évszakban a desszertek terén a gyümölcsöké a főszerep. Anna lányom imádja az epret, mostanság minden nap van itthon friss eper, amit csak úgy magában eszünk, de két-háromnaponta valami finomság is készül belőle. Mivel a bogyós gyümölcsök jól viselik a zöld fűszerek közelségét, ezért az epret idén már nemcsak a bazsalikommal, hanem a rozmaringgal is összeházasítottam.

Rozmaringos-epres triffle

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 tojás
  • 2 tojás sárgája és fehérje
  • 4 ek rétesliszt
  • 2 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 25-30 levélnyi rozmaring

Sziruphoz

  • 1 dl víz
  • 8 dkg cukor
  • 25 szem kissé megtört rózsabors

Továbbá

  • 70 dkg eper
  • 35 dkg mascarpone

Elkészítés

  1. A rozmaringot apróra szeljük. A tésztához a tojást felütjük, majd hozzáadjuk a két sárgáját és a cukrot, amivel habosra keverjük.
  2. A krémhez kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a rozmaringot, majd a fehérjét felverjük és szintén a krémhez adjuk. Sütőpapíros gáztepsire kanalazzuk a tésztát, nem nagyon simítjuk szét, és 200 fokon nagyjából negyed óra alatt aranyszínűre sütjük. A rózsaborsot kicsit megtörjük, majd fűszerlabdába tesszük.
  3. A labdát egy lábasba helyezzük, ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a cukrot, s kis lángon szirupot főzünk belőle. Az eper felét negyedeljük. Amikor elkészült a szirup, félrehúzzuk, kiszedjük a fűszerlabdát és hozzáadjuk az epret.
  4. Pár percet hagyjuk, hogy az epret átjárja a szirup, de tűzre vissza már nem tesszük. Az epret leszűrjük, kis sziruppal színezzük és édesítjük a mascarponét.
  5. A tálaláshoz kiválasztott poharak méretének megfelelő köröket szaggatunk a piskótából, majd rétegesen elhelyezünk mindent a poharakban. A pohár aljára piskótát teszünk, meglocsoljuk sziruppal, krémet rétegzünk rá, majd egy kanálnyi eper következik, ezután újra piskóta, arra szirup, tetejére krém, s ráadásként egy kis friss eper, esetleg friss rozmaring. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Mirelle konyhája blog >>

Mirelle konyhája a Facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.