A nyári édességek toplistáján biztos befutó a gyümölcskrém, mert könnyű, finom, elronthatatlan, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Ne habozz, készíts gyorsan te is egy jókora adagot!
Amit legelőször fontos tisztáznunk, hogy két fő irány közül választhatunk: tojásfehérjével vagy tejszínnel biztosítjuk a krém habos állagát. Sokan tartanak a nyers tojásfehérje használatától, aggodalomra azonban semmi ok, amíg ügyelünk a tojások frissességére és a megfelelő tárolásra, hűtésre.
Melyik gyümölcsből a legfinomabb?
A bogyós gyümölcsök fanyarságuk miatt kitűnően passzolnak az édes krémekhez, habokhoz. Akit zavarnának a magok, pürésítés után passzírozza át a gyümölcsöt, így garantáltan selymesen lágy lesz a végeredmény. A banán, a barack és a citrom is jó választás, de persze lehet kísérletezni más gyümölcsökkel is.
Édes krém- és habreceptek itt >>
Így tálaljuk
Hogy vigyünk egy kis csavart a gyümölcshabok egyszerűségébe, kínáljunk mellé házi készítésű kekszet, babapiskótát, vagy szórjunk rá kekszmorzsát, csokireszeléket. És ne feledkezzünk meg jól behűteni a krémet tálalás előtt! Ami marad, az kapóra jön egy tál mennyei trifle készítéséhez.
További gyümölcskrém, gyümölcshab receptek itt >>