Habkönnyű finomságok

A nyári édességek toplistáján biztos befutó a gyümölcskrém, mert könnyű, finom, elronthatatlan, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Ne habozz, készíts gyorsan te is egy jókora adagot!

Amit legelőször fontos tisztáznunk, hogy két fő irány közül választhatunk: tojásfehérjével vagy tejszínnel biztosítjuk a krém habos állagát. Sokan tartanak a nyers tojásfehérje használatától, aggodalomra azonban semmi ok, amíg ügyelünk a tojások frissességére és a megfelelő tárolásra, hűtésre.

Melyik gyümölcsből a legfinomabb?

A bogyós gyümölcsök fanyarságuk miatt kitűnően passzolnak az édes krémekhez, habokhoz. Akit zavarnának a magok, pürésítés után passzírozza át a gyümölcsöt, így garantáltan selymesen lágy lesz a végeredmény. A banán, a barack és a citrom is jó választás, de persze lehet kísérletezni más gyümölcsökkel is.

Édes krém- és habreceptek itt >>

Így tálaljuk

Hogy vigyünk egy kis csavart a gyümölcshabok egyszerűségébe, kínáljunk mellé házi készítésű kekszet, babapiskótát, vagy szórjunk rá kekszmorzsát, csokireszeléket. És ne feledkezzünk meg jól behűteni a krémet tálalás előtt! Ami marad, az kapóra jön egy tál mennyei trifle készítéséhez.

További gyümölcskrém, gyümölcshab receptek itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.