Ha a Wesselényi utcában kolbászolsz, itt kolbászozz

Vannak kaják, amik szerencsére kinőtték a „büfé köntöst” és azóta már komoly street food karriert futottak be: ilyen az örök magyar kedvenc, a kolbász is.

Persze, elméletben mindenki ismeri a kolbászt, amit jó egy kis mustárba tunkolni, hozzá fehér kenyeret enni, és esetleg legurítani mellé a jó hideg sört. Fesztiválokon ez egy igazán komfortos kaja tud lenni. A belvárosban található kolbászos azonban ennek a tökéletes ellentéte.

A körútról a Wesselényi utcán, a Zsinagóga felé sétálva, a Klauzál utca sarkán található egy pici üzlet: a Töltő. Szerintem itt találod Budapest legtutibb kolbászát!

„Ahol a fine dining és a street food találkozik.” - írják a Instagramukon.

A mottót szó szerint értik: a konyhafőnök egy igazi fine dining séf, Juba Benedek, aki az Olimpiát otthagyva vágott bele a kolbász bizniszbe.

A koncepció az, hogy meglepetést okozva különleges ízeket csempésszenek a kolbászokba. Benedek tulajdonképpen eddigi tapasztalatát töltötte be a kolbászokba, így született meg

  • a shitake gombás vaddisznókolbász,
  • a lime-os gyömbéres csirkekolbász,
  • a rozmaringos sertéskolbász,
  • a paprikás chilis sertéskolbász,
  • vagy az asztalt paradicsomos marhakolbász.

Mi most az első kettőt kóstoltuk. Annyi már biztos, hogy mind a kettő elég frankó volt, ízekben és adagban is. Hihetetlen laktató, igaz egy kicsit drágább is, mint egy hagyományos kolbász: 1290-1590 forint között mozognak az árak.

A séf elmondta, folyamatosan gondolkoznak újdonságokon, tehát érdemes rendszeresen visszanézni, mi van épp’ terítéken.

Finom volt, ízlett, megyünk még!


Töltő

Budapest 1077 Wesselényi utca 31.

Facebook | Instagram

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek