Ha kiadós, finom reggelire vágysz szép kilátással és pezsgővel, akkor bizony a KIOSK-ban a helyed!

Az elmúlt hónapokban alig tűnt elképzelhetőnek, hogy újra étteremben ebédeljünk vagy akár reggelizzünk, most viszont újra itt az ideje a hangulatos brunch-oknak!

Pár hónapig szinte elképzelhetetlen volt, hogy újra a családunkkal, barátainkkal együtt tervezzük a programokat, közös élményeket gyűjtsünk. A KIOSK-ban úgy gondolják, hogy minden egyes nap ünnep lehet, ha közösen ülünk az asztal köré — immár a reggeli órákban is, mostantól minden nap fejedelmi reggelikkel készülnek - hisz az élet szép!
Az ébredésre és életigenlésre komponált menüt Orosz Gábor séf vezényletével állították össze minden nap reggel 09:00-11:30-ig elérhető menüt a teraszon is élvezhetjük. Az egyszerű lekváros croissanttól a házi füstölt lazaccal, spenóttal és hollandi mártással kínált buggyantott tojásig ér. Amellett, hogy központi szerepet kapnak a mennyei, ropogós héjú kovászos kenyerek és a YouTyúk szabadtartású, kapirgálós csirkéktől származó tojásai, azokra is gondoltak, akik könnyedebb zabkására, zöldségekre, gyümölcsökre, vegán megoldásokra vágynak a korai órákban.
“Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb tanulsága, hogy az összefogás, barátságok és az emberi kapcsolatok bármilyen nehézségen átsegítenek. Régi álmunk vált valóra a reggeli megvalósításával, mostantól így nem csak az estéket, hanem a reggeleket is új élményekkel töltve, közösen ünnepelhetjük. Ételeinket is ez inspirálta.” - nyitotta a közös reggelit Hlatky- Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa.
A laktató tojásételeket szabadon választott feltétekkel, megannyi extrával is elkészítik, de az olyan előre összeállított, komplett buggyantott tojásos fogásokban is profik, mint az Eggs Benedict, vagy az Eggs Royale. A zöldspárgával és szarvasgombás hollandi mártással tálalt KIOSK Eggs Benedict pedig egyenesen az étlap egyik ékköve.
Az italkínálat is tökéletesen passzol a kiválasztott menühöz: a frissen facsart smoothiek és koktélkülönlegességek mellett Veuve Clicquot champagne-t is poharaznak a vendégeknek.
Ahogy azt már a KIOSK esetében megszokhattuk, előszeretettel nyúlnak vissza a magyar klasszikusokhoz, ez a reggelivel sincs másképp. Legyen szó a tradíciókat követő, töltött bundás kenyérről vagy a lecsó inspirálta magyar shakshukáról, ami alapértelmezetten házi kolbásszal és tükörtojással felturbózva érkezik. Hiszen arról volt szó, hogy a reggeli akkor az igazi, ha kiadós!
Ünnepeljük hát az új napot, a korai napsugarakat, a szeretteinket, az együtt töltött időt… és, ha mindehhez egy pohár pezsgőt is rendelnénk, tegyük meg bátran!
A Veuve Clicquot története
Az élet szép – Koccintásunk is rá! A reggeli ételeket méltóképp koronázza meg Madame Clicquot története és sikere pohárba töltve, aki korát és kilátásait meghazudtolva építette fel világhírű Champagne házát. Nem volt kérdés, hogy a KIOSK ezt a champagne házat társítja új kínálata mellé, hogy inspirációul is szolgáljon mindannyiunknak!
Barbe Clicquot 27 évesen vált özveggyé, (a veuve szó özvegyet jelent) és a 19. század viszontagságai ellenére alapozta meg a világ második legnagyobb champagne házának nemzetközi sikereit. Érvényesült az üzleti világban annak ellenére, hogy a nőknek akkor nem lehetett személyigazolványa sem. Olyan technológiai újításokat talált fel, amelyek a mai napig a champagne készítés alapját képzik. Példaképp neki köszönhetjük az első évjáratos champagne-t vagy az első házasított rosé champagne-t is.
A ház leghíresebb tétele vagy zászlóshajója a Yellow Label, ami a sárga címkéjéről kapta a nevét. A kifejezetten angol piacra szánt tételt így különböztették meg édesebb, fehér címkés társaitól. A mai napig Madame Clicquot örökségét és történetét ez az egyedi címke őrzi, ami mára világszerte megtalálható a polcokon.

Ez is érdekelhet:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...