1 kg csirkemell áráért adja egy áruházlánc a gyümölcssalátát

A kevesebb mint, 200 grammos gyümölcssalátát úgy beárazták egy hazai üzletben, hogy drágább lett, mint egy kiló csirkemell.

A minap a Telex oldala hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen drágán kínálja az előre elkészített gyümölcssalátát az egyik hazai áruházlánc. A lapnak egy olvasójuk küldte azt a képet, amin jól látszik, hogy a tenyérnyi saláta meghökkentő árcédulával rendelkezik.

A szóban forgó gyümölcssaláta
Fotó: Telex

A fenti fotón a Sparban található SanLucar nevű bogyós mix látható, aminek kilója 16 400 forint, így a 170 grammos kiszerelés 2790 forintba kerül. De ugyanennyibe fáj a 190 grammos ananász-kiwi-eper gyümölcssaláta is – írja a Telex.

A borsos árnak valószínűleg több oka is van

Először is a dobozban található gyümölcsöke, meg kell mosni, fel kell vágni, egybe kell rendezgetni. Továbbá valószínűleg bio gyümölcsökről van szó, arról nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebb ezt a mixet megvásárolni, mint egyenként beszerezni a benne található gyümölcsöket. Gondoljunk csak az ananászra. Ezenfelül az eper például nincs szezonban, tehát még drágább.

Ezek alapján már jobban értjük, hogy miért árulják ezen az áron ezt a finomságot, ám még így is drágának találjuk...Főleg úgy, hogy a KSH friss adatai alapján egy kiló csirkemellfilé (csont és bőr nélkül) átlagos ára 2023 januárjában 1 760 forint volt.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!