Brüsszelnek nagyon ízlett a magyar kenőmájas, díjat is kapott

Rangos nemzetközi versenyen díjaztak két magyar hústerméket: egy gyulai sonka és egy kenőmájas is előkelő helyen szerepelt a megmérettetésben.

A Gyulahús Kft. kenőmájasa és szarvassonkája kapott elismerést a Brüsszelben székelő Nemzetközi Íz és Minőség Intézet éves versenyén. A nemzetközi szervezet igen különleges módszerrel választja ki a legfinomabb termékeket, és minősíti azokat. Nem ez az első alkalom, hogy a gyulai hústermékek szépen szerepeltek a porondon, a kenőmájas diadala egy újabb siker a cég és az ország számára.

Brüsszelnek nagyon ízlett a gyulai kenőmájas, díjat is adtak rá

Nem mindennapi verseny

2005 óta minden évben megrendezi a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet a különböző ételek és italok versenyét, amin nevezéssel indíthatók az élelmiszerek. A brüsszeli székhelyű szervezet azonban nem egyszerű szavazással listázza a résztvevő termékeket, ennél egy sokkal különlegesebb kiválasztási technikát alkalmaznak.

A benevezett ételek és italok egy vakteszt során kerülnek elbírálásra, aminek keretében az íz, illat, megjelenés és az összbenyomás adják az értékelési szempontokat.

Európában ez az egyetlen nemzetközi szervezet, amely ezt a módszert alkalmazza a rangsoroláshoz. A végső eredmény súlyozott matematikai átlaggal jön létre, ebből alakul ki a nyertesek listája.

Korábbi sikerek

Nem ez az első alkalom, hogy a Gyulahús Kft. részt vett a megmérettetésen, már korábbi években is nevezték egy-két terméküket. Többek között aranycsillagot kaptak 2015-ben a gyulai kolbászukért, 2016-ban pedig a gyulai szalámi kapott hasonlóan rangos minősítést.

Egy évvel később a cég Pokol nevű szalámija két aranycsillagot is hazahozott Brüsszelből, a 2018-as évben pedig az egész Gyulai Kézműves Termékcsaládnak is odaadták az elismerést.

A nyertes májas és sonka

Ez az év is sikerben gazdag volt: a 2021-es versenyen aranycsillagot kapott a Gyulai-Royal szeletelt szarvassonka és a Gyulai medvehagymás sertésmájas.

A sonka megkapta a „Very Good Taste”, vagyis kiváló ízű termék elismerést is, a májas pedig gazdagodott egy Érték és Minőség Díjjal is.

A kenőmájas kifejezetten a fogyasztók ízlése és igényei szerint készült: a népszerű fűszernövény, a medvehagyma került bele, emellett csökkentett sótartalmú, glutén- és laktózmentes termék.

Forrásunk volt


Még több magyar siker:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!