díj

Magyar műhelyben készül a világ legjobb töltött csokija

Rangos elismerésben részesült a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja: három csillaggal értékelték a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén. A díjazás azt jelenti, hogy a magyar édesség világelső a töltött csokik kategóriájában. Michelin-csillagos éttermek is használják az alapanyagokat, amelyekből a magyar bonbon készült. Varga Zsuzsa csokoládémester világelső csokoládéját természetesen a nagyközönség is megkóstolhatja.

Nosalty

Kiderült, melyek idén a legfinomabb szaloncukrok

Kihirdették az Év Szaloncukra 2021 verseny nyerteseit: kategóriák szerint és összességében is díjazták a legfinomabb bonbonokat. A versenyre 152 különböző ízű csokoládét neveztek be, és összesen 24 gyártó termékeit kóstolhatták meg a zsűrizők. A civil kezdeményezésből indult versenyt idén tartották meg második alkalommal.

Nosalty

Döntőbe került a magyar tervező a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Már 41-ik alkalommal kerül sor a Gold Key Awards díjátadóra, ahol a nemzetközi hotel- és étteremdesign területén kiemelkedő tehetségeket jutalmazzák. A New Yorkban tartott gálán az is kiderül majd, hogy a magyar Varrodesign megkapja-e a legjobb speciality design kategória elismerését. Varró Zoltán és csapata a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításával és az ott felépített Mirror Spa-val érdemelték ki a jelölést. Korábban már vittek haza díjat az átadóról, és az idei lesz a negyedik jelölésük.

Nosalty

Ezek lettek a legjobb, krízishelyzetben is felelősségteljes magyar vendéglátóhelyek

Csütörtök este tartotta a Felelős Gasztrohős Alapítvány a Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 - Felelősen a krízishelyzetben verseny díjátadóját. A győztesek kihirdetése mellett megismerhettük egy kerekasztal beszélgetés keretein belül a zsűri döntési szempontjait és a júliusra várható műanyag-szabályozás részleteit is. Az est házigazdája Fiala Borcsa, a WMN főszerkesztője volt.

Nosalty

Megvannak az év legjobb szaloncukrai!

Idén először rendezték meg civil kezdeményezésként az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre az összes hazai gyártó meghívást kapott, és szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e, illetve, hogy a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak el a versenyen.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek