Életműdíjat kapott munkájáért Bíró Lajos
Sok évtizedes, fáradhatatlan munkájáért életműdíjjal jutalmazták Bíró Lajos séfet. A Kőrösi Csoma Sándor díjak a turizmus-vendéglátás terén az egyik legmagasabb állami elismerésnek számítanak.
NosaltySok évtizedes, fáradhatatlan munkájáért életműdíjjal jutalmazták Bíró Lajos séfet. A Kőrösi Csoma Sándor díjak a turizmus-vendéglátás terén az egyik legmagasabb állami elismerésnek számítanak.
NosaltyRangos elismerésben részesült a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja: három csillaggal értékelték a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén. A díjazás azt jelenti, hogy a magyar édesség világelső a töltött csokik kategóriájában. Michelin-csillagos éttermek is használják az alapanyagokat, amelyekből a magyar bonbon készült. Varga Zsuzsa csokoládémester világelső csokoládéját természetesen a nagyközönség is megkóstolhatja.
NosaltyIdén is megrendezésre került az Év Strandétele verseny, amely minden évben izgalmas fogásokat vonultat fel. Ez 2022-ben sem volt máshogy, nézzük, ki lett az első!
Nosalty2022-ben az év cukrászdája az óbudai Málna The Pastry Shop lett az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz listáján, ahol további mennyei cukrászdákkal is megismerkedhettek.
NosaltyA Nosalty és a Knorr közös projektje, az Élményfőzés két kategóriában is a dobogó második fokán végzett a szakmai megmérettetésen.
NosaltyKihirdették az Év Szaloncukra 2021 verseny nyerteseit: kategóriák szerint és összességében is díjazták a legfinomabb bonbonokat. A versenyre 152 különböző ízű csokoládét neveztek be, és összesen 24 gyártó termékeit kóstolhatták meg a zsűrizők. A civil kezdeményezésből indult versenyt idén tartották meg második alkalommal.
NosaltyMár 41-ik alkalommal kerül sor a Gold Key Awards díjátadóra, ahol a nemzetközi hotel- és étteremdesign területén kiemelkedő tehetségeket jutalmazzák. A New Yorkban tartott gálán az is kiderül majd, hogy a magyar Varrodesign megkapja-e a legjobb speciality design kategória elismerését. Varró Zoltán és csapata a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításával és az ott felépített Mirror Spa-val érdemelték ki a jelölést. Korábban már vittek haza díjat az átadóról, és az idei lesz a negyedik jelölésük.
NosaltyRangos nemzetközi versenyen díjaztak két magyar hústerméket: egy gyulai sonka és egy kenőmájas is előkelő helyen szerepelt a megmérettetésben.
NosaltyCsütörtök este tartotta a Felelős Gasztrohős Alapítvány a Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 - Felelősen a krízishelyzetben verseny díjátadóját. A győztesek kihirdetése mellett megismerhettük egy kerekasztal beszélgetés keretein belül a zsűri döntési szempontjait és a júliusra várható műanyag-szabályozás részleteit is. Az est házigazdája Fiala Borcsa, a WMN főszerkesztője volt.
NosaltyOlyan innovatív vendéglátóhelyeket keres a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér, amelyek felelősen reagáltak az éttermeket sújtó krízishelyzetre.
NosaltyIdén először rendezték meg civil kezdeményezésként az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre az összes hazai gyártó meghívást kapott, és szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e, illetve, hogy a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak el a versenyen.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.