Az ecetből és a cukorból marinádot keverünk ki, beletesszük a bébikukoricát.
A gyöngytyúk mellét a bőrös oldalával lefele pár percig nagy lángon megpirítjuk. A nem bőrös oldalát megkenjük az öt deka megolvasztott vajba kevert 2 gerezd reszelt fokhagymás pürével.
A chorizót megtisztítjuk a héjától, a kukoricát lefejtjük, és pici vízben megpároljuk. A chorizót kiolvasztjuk saját zsírján. A salottát felvágjuk, és 5 dkg vajon megpirítjuk. Ha kész, a párolt kukoricához adjuk.
Mindkét alapanyagot külön-külön összeturmixoljuk, lepasszírozzuk, és kis tejszínnel krémesítjük, adunk hozzá 1-2 evőkanál vajat, hogy még krémesebb, sűrűbb legyen.
A maradék kukoricát (1-2 cső) lefejtem, és 5-6 dkg vajban hirtelen nagy lángon megpirítjuk.
A kukorica- és chorizókrémet, a marinált bébikukoricát és a vajban sült szemeket tányérra tesszük, ráhelyezzük a gyöngytyúk mellét, és csírákkal díszítjük.
Te is az édesszájúak táborát erősíted? Akkor az alábbi kvízünk biztosan nem fog ki rajtad, hiszen világszerte ismert és népszerű sütemények vonulnak fel, melyeket képről kell felismerned. Lássuk, te mennyit kóstoltál már!
Ha te is nagy gondot fordítasz kerted szépségére és fáid egészségére, akkor olvass tovább, és tudd meg, melyik az a 3 mediterrán növény, mely nálunk is megél, de nem ajánlott őszi metszése.