Az ecetből és a cukorból marinádot keverünk ki, beletesszük a bébikukoricát.
A gyöngytyúk mellét a bőrös oldalával lefele pár percig nagy lángon megpirítjuk. A nem bőrös oldalát megkenjük az öt deka megolvasztott vajba kevert 2 gerezd reszelt fokhagymás pürével.
A chorizót megtisztítjuk a héjától, a kukoricát lefejtjük, és pici vízben megpároljuk. A chorizót kiolvasztjuk saját zsírján. A salottát felvágjuk, és 5 dkg vajon megpirítjuk. Ha kész, a párolt kukoricához adjuk.
Mindkét alapanyagot külön-külön összeturmixoljuk, lepasszírozzuk, és kis tejszínnel krémesítjük, adunk hozzá 1-2 evőkanál vajat, hogy még krémesebb, sűrűbb legyen.
A maradék kukoricát (1-2 cső) lefejtem, és 5-6 dkg vajban hirtelen nagy lángon megpirítjuk.
A kukorica- és chorizókrémet, a marinált bébikukoricát és a vajban sült szemeket tányérra tesszük, ráhelyezzük a gyöngytyúk mellét, és csírákkal díszítjük.
Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!
Ha nem bejgli, zserbó, aprósüti, habcsók vagy mákos guba, akkor tuti valamilyen mézes sütemény az, ami mellett sokan leteszik a voksukat karácsonykor. Mi már soroljuk is, mikben gondolkozzatok idén:
Mennyei ízházasság köttetik minden mustáros húsétel készítése során: ahogy a pikáns mártás rákaramellizálódik a csirkék, sertések, marhák felszínére, az tényleg utánozhatatlan.
Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!