Gyöngytyúk supreme Domitól

Ha Ti is elkészítenétek, mert összefutott a nyál a szátokban Domi gyöngytyúkos alkotása láttán, akkor most megosztjuk a receptjét veletek.

Gyöngytyúk supreme kukoricatextúrákkal, chorizóval, Domitól

A kép illusztráció

Hozzávalók:

  • 2 db szárnytöves gyöngytyúkmell
  • 8 db friss csöves kukorica
  • 1 csomag bébikukorica
  • 20 dkg chorizo
  • 20 dkg
  • 2-3db salottahagyma
  • 1 db fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 dl tejszín
  • csírák

Elkészítés:

  1. Az ecetből és a cukorból marinádot keverünk ki, beletesszük a bébikukoricát.
  2. A gyöngytyúk mellét a bőrös oldalával lefele pár percig nagy lángon megpirítjuk. A nem bőrös oldalát megkenjük az öt deka megolvasztott vajba kevert 2 gerezd reszelt fokhagymás pürével.
  3. A chorizót megtisztítjuk a héjától, a kukoricát lefejtjük, és pici vízben megpároljuk. A chorizót kiolvasztjuk saját zsírján. A salottát felvágjuk, és 5 dkg vajon megpirítjuk. Ha kész, a párolt kukoricához adjuk.
  4. Mindkét alapanyagot külön-külön összeturmixoljuk, lepasszírozzuk, és kis tejszínnel krémesítjük, adunk hozzá 1-2 evőkanál vajat, hogy még krémesebb, sűrűbb legyen.
  5. A maradék kukoricát (1-2 cső) lefejtem, és 5-6 dkg vajban hirtelen nagy lángon megpirítjuk.
  6. A kukorica- és chorizókrémet, a marinált bébikukoricát és a vajban sült szemeket tányérra tesszük, ráhelyezzük a gyöngytyúk mellét, és csírákkal díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek