Grillezett tintahal tarkarizzsel és szedermártással

A Konyhafőnök mai adásának első feladatában Bernáth József séf megmutatta a versenyzőknek, miként pucolják meg a tintahalat - a legszebben ez a kék csapatnak sikerült.

Grillezett tintahal tarkarizzsel és szedermártással, a kék csapattól

Hozzávalók

  • 1 nagy tintahal + tinta
  • 2 adag basmati rizs
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 szál citromfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeder
  • 3 közepes lilaburgonya
  • só és bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A tintahalat megtisztítjuk, beirdaljuk, majd felvágjuk egyforma darabokra.
  2. A csápokat késsel levágjuk a fejről, és szintén megtisztítjuk őket.
  3. A fehérrizst olajon megpirítjuk, sózzuk, majd másfélszer annyi vízzel feltesszük főni. Amikor elkészült, a végén citrommal, citromhéjjal ízesítjük.
  4. A feketerizshez egy másik adag rizst szintén megpirítunk, felöntjük forró vízzel, és a tintát beletesszük, majd sózzuk, és a végén kevés fokhagymával, sóval ízesítjük.
  5. A lilaburgonyát megfőzzük, sóval, citromfűvel ízesítjük, majd miutánmegfőtt, a szederrel összeturmixoljuk. Átpasszírozzuk, felmelegítjük, majd ízlés szerint cukorral feljavítjuk.
  6. A tintahalat magas hőmérsékletű olajon a beirdalt résztől kezdve megpirítjuk, a csápokkal együtt. Miután megpirult, citromfűvel, petrezselyemmelés fokhagymával átpirítjuk, sózzuk. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!