Grillezett tintahal tarkarizzsel és szedermártással

A Konyhafőnök mai adásának első feladatában Bernáth József séf megmutatta a versenyzőknek, miként pucolják meg a tintahalat - a legszebben ez a kék csapatnak sikerült.

Grillezett tintahal tarkarizzsel és szedermártással, a kék csapattól

Hozzávalók

  • 1 nagy tintahal + tinta
  • 2 adag basmati rizs
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 szál citromfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeder
  • 3 közepes lilaburgonya
  • só és bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A tintahalat megtisztítjuk, beirdaljuk, majd felvágjuk egyforma darabokra.
  2. A csápokat késsel levágjuk a fejről, és szintén megtisztítjuk őket.
  3. A fehérrizst olajon megpirítjuk, sózzuk, majd másfélszer annyi vízzel feltesszük főni. Amikor elkészült, a végén citrommal, citromhéjjal ízesítjük.
  4. A feketerizshez egy másik adag rizst szintén megpirítunk, felöntjük forró vízzel, és a tintát beletesszük, majd sózzuk, és a végén kevés fokhagymával, sóval ízesítjük.
  5. A lilaburgonyát megfőzzük, sóval, citromfűvel ízesítjük, majd miutánmegfőtt, a szederrel összeturmixoljuk. Átpasszírozzuk, felmelegítjük, majd ízlés szerint cukorral feljavítjuk.
  6. A tintahalat magas hőmérsékletű olajon a beirdalt résztől kezdve megpirítjuk, a csápokkal együtt. Miután megpirult, citromfűvel, petrezselyemmelés fokhagymával átpirítjuk, sózzuk. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...