Az eredeti belga gofri egy „titkos" összetevővel készül

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van pár apró változtatás, ami igazán finommá varázsolja. Titkos összetevőjének hála mindig ezt a receptet húzod majd elő, ha édes tésztát kívánsz!

A gofri Belgiumból indulva hódította meg a világot, hogy rabul ejtse mindenki szívét.  A habművelet sikeres volt, azóta pedig alig fordul elő olyan háztartás, ahol nem található meg a jellegzetes négyzetrácsos sütő.

A gofri palacsintaszerű tésztáját leggyakrabban édesen fogyasztják nutellával, porcukorral, vagy épp juharsziruppal, de rajongóitól nem idegen a sós verziója sem. Utóbbit általában sajttal, sonkával, zöldségekkel fogyasztják. Mi most a jól megszokott édes verziót alkottuk meg, amiből nem spóroltuk ki a cukrot, de a fahéjat sem.

„Titkos” összetevője hagyományosabb, mint hinnénk, hiszen a legtöbb bolt hűtőjében rátalálhatunk az íróra, ami igazán könnyeddé teszi a tésztát.  

Gofri juharsziruppal átitatva - RECEPT ITT!

Recept az édes gofrihoz:

Hozzávalók:

280g finomliszt, 3 ek cukor, 1 tk szódabikarbóna, 2 tk sütőpor, só ízlés szerint, 450 ml író, 80g olvasztott vaj, 2 db tojás, 1 tk fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk vanília aroma

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj) keverjük össze egy edényben, majd rakjuk félre.

A felolvasztott, de már kihűlt vajat és az írót botmixer segítségével keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük tovább.

Nutellás gofri - RECEPT ITT!

A két tál tartalmát vegyítsük össze, adjunk hozzá egy kevés sót és vaníliakivonatot, majd keverjük sűrű, csomómentes masszává. Ha elkészült, pár percre rakjuk félre pihenni.

A gofrisütőt ecset segítségével kenjük ki olajjal, majd merjünk bele annyi tésztát, hogy az sütéskor ne folyjon ki a sütőből.

Ismételjük addig a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy. A sütőt minden újabb gofrinál kenjük át olajjal.

Az elkészült gofrikat még melegen tálaljuk. Szórjuk meg porcukorral, kenjünk rá nutellát, lekvárt, tejszínhabot, gyümölcsöket, vagy egyszerűen csak öntsük jól nyakon juharsziruppal.

Lesd meg a videón, hogy készül a gofri :

Az édes gofri receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el annak, akit feldobhatsz vele!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek