A GHRAOUI budapesti luxus csoki boltját még Willy Wonka is megirigyelné

Ellátogattunk az Andrássy út 31. szám alatt található legújabb budapesti csokibutikba, és nem csak az édességektől, de a látványtól is lehidaltunk.

A magyar-szír állampolgárságú Bassam Ghraoui ugyanis Magyarországon indítja újra már legendássá vált csokoládémárkáját, ami korábban az angol királynő hivatalos beszállítója volt és amit megannyi díjjal jutalmaztak.

Ghraoui Chocolate - Andrássy út 31.

Bassam Ghraoui 1996-ban alapította újra apja dicső múltra visszatekintő csokoládévállalatát, és a damaszkuszi külvárosban megnyitotta csokoládégyárát, amit a legújabb és legmodernebb gépekkel szerelt fel, ahol aztán a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel készültek a csokoládék. A GHRAOUI aranykorát élte, aminek a Szíriában kitölt polgárháború vetett végét.

Ekkor Bassam úgy döntött, hogy Magyarországra hozza örökségét, és Hatvanban építi újra csokoládégyárát - mintegy 500 embernek teremtve ezzel munkát. A budapesti üzlet az első, de nem az utolsó, a tervek szerint hamarosan Párizsban, Dohában és Dubajban is nyitnak az első Ghraoui üzletek.

Hogy miért Magyarország?

“Először is magyar vagyok - de ez természetesen nem elég - Magyarországnak logisztikai szempontból tökéletes az elhelyezkedése, hiszen innen Európa bármely országa könnyen megközelíthető, ezen kívül a klíma, és a képzett munkaerő miatt is egyértelműen Magyarországra esett a választás.”

– mondta Bassam, a Ghraoui vállalat alapítója.

Bassam Ghraoui

Egy csütörtök reggel látogattunk el az Andrássy út 31. szám alatt található boltba, ami még üresen állt, de ahogy beléptünk, leesett az állunk és elképzeltük, ahogy azok a márványlapok és csodásan megvilágított polcok tele lesznek finomabbnál finomabb csokoládékkal.

"A francia érintés"

Az elképesztő látvány nem véletlen, a híres francia sztárépítész és designer, Bruno Moinard magyarországi első munkája. A világszerte híres építész tervezte többek között a Cartier boltok, több luxus hotel és étterem belső kinézetét is. Moinard, ahogy a közéletből ismerni lehet, maga a francia elegancia, akinek alkotásainak minden részlete sugározza a kifinomult francia stílust. Mi is erről kérdeztük őt:

„Kivételes lehetőség, hogy megismerhetem a helyi stílust, a legapróbb elemeket, hogy újraértelmezhetem azt. Érzékeny vagyok az arányokra, az elemekre, a részletekre. "

- mondta Moinard.

Bruno Moinard

Budapest szíve

A csokoládék egytől egyik különlegesek és nagyon finomak voltak, de volt egy, ami kivételes, ez a „Coeur de Budapest” vagyis Budapest szíve.

"Coeur de Budapest" / "Budapest szíve"

„Ez egy különleges termék, hiszen Budapest ihlette. Szerettünk volna egy terméket, ami összefoglalja a tapasztalatainkat és érzéseinket városról, az alakjától egészen az olvadó pralinéig. Azt mondják 2 fontos dolog van, amire emlékszek az ember: az illatra és az ízre. Mi szeretnénk, ha ez a termék mindenkit erre a gyönyörű városra emlékeztetne.”

– mesélte Bassam Ghraoui.

Ghraoui reméli, hogy a termékei kiváló minősége és egyedülálló ízvilága, a 200 éves fennállásuk óta Párizstól egészen New Yorkon át bezsebelt díjakkal honorált csokoládé a magyarok szívét is meghódítja. A miénket már meghódította!

"Autrefois Damas"
"Truffe" No.2
"Truffe"

Ghraoui Chocolate

Cím: Andrássy út 31.

Facebook | Weboldal

Címlapról ajánljuk

További cikkek