Gasztronómia a design héten

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Desig hetet Budapesten. A slow-mozgalmak szellemével átitatott, 10 napos rendezvénysorozatnak gasztro részlege is van, ami minket is nagyon érdekelt!

Az idei Design hét az évtizedek óta alakuló slow mozgalmakat választotta tematikájául - azt akarja bemutatni, hogy a tömegtermelések korában hogyan érvényesíthetőek az egyedi darabok - legyen szó bútorról, kultúráról, vagy éppen gasztronómiáról. A Design hét gasztronómiai képviselői idén olyan vendéglátóipari egységek lettek, amelyek hiszik, hogy a rohanó mindennapokban is lehet jó alapanyagokból minőségi ételeket előállítani, és azt kellemes környezetben, élvezettel fogyasztani. Mi a résztvevők közül a budapesti Olimpia éttermet választottuk! Az étterem arról híres, hogy nincs étlapja - a falon csupán egy tábla van, amin az aznapi ételek főbb alapanyagai szerepelnek. Hogy a séf mit hogy ki a marhahúsból, vagy kacsamájból, csak akkor derül ki, mikor már az asztalunkon van a fogás. A szakácsok pedig élvezhetik a főzés alkotói örömét, hiszen számukra is meglepetés, hogy milyen alapanyagokból kell aznap alkotniuk. És hogy mindehez hogy jön a design? Az ízletes fogások Néma Júlia üvegművész gyönyörű kerámia tányérjaiban érkeznek!

Ha van kedvetek a héten megnézni a többi gasztroprogramot a design-héten, ne habozzatok. A további porgramokról itt találtok bővebb információkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek