Gasztronómia a design héten

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Desig hetet Budapesten. A slow-mozgalmak szellemével átitatott, 10 napos rendezvénysorozatnak gasztro részlege is van, ami minket is nagyon érdekelt!

Az idei Design hét az évtizedek óta alakuló slow mozgalmakat választotta tematikájául - azt akarja bemutatni, hogy a tömegtermelések korában hogyan érvényesíthetőek az egyedi darabok - legyen szó bútorról, kultúráról, vagy éppen gasztronómiáról. A Design hét gasztronómiai képviselői idén olyan vendéglátóipari egységek lettek, amelyek hiszik, hogy a rohanó mindennapokban is lehet jó alapanyagokból minőségi ételeket előállítani, és azt kellemes környezetben, élvezettel fogyasztani. Mi a résztvevők közül a budapesti Olimpia éttermet választottuk! Az étterem arról híres, hogy nincs étlapja - a falon csupán egy tábla van, amin az aznapi ételek főbb alapanyagai szerepelnek. Hogy a séf mit hogy ki a marhahúsból, vagy kacsamájból, csak akkor derül ki, mikor már az asztalunkon van a fogás. A szakácsok pedig élvezhetik a főzés alkotói örömét, hiszen számukra is meglepetés, hogy milyen alapanyagokból kell aznap alkotniuk. És hogy mindehez hogy jön a design? Az ízletes fogások Néma Júlia üvegművész gyönyörű kerámia tányérjaiban érkeznek!

Ha van kedvetek a héten megnézni a többi gasztroprogramot a design-héten, ne habozzatok. A további porgramokról itt találtok bővebb információkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek