Fűszeres rakott tésztával tálalt harcsaszelet

Dani ezzel a halas fogással megnyerte élete első konyhafőnökös versenyfeladatát, majd elfogadta a védettséget. Biztosra ment, így holnap is láthatjuk, folytathatja a versenyt.

Dani harcsasteakje fűszeres rakott tésztával, hagymalekvárral és házi ketchuppal

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db közepes paradicsom hámozva, darabolva
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma aprítva
  • 2 ek borecet
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • 500 g gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk só
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 250 g túró
  • 1 csomag lasagne tészta (500 g)
  • 4 szelet harcsa
  • 1 ek olívaolaj
  • 1-2 ág kakukkfű
  • 2 ek vaj

Elkészítés

A ketchuphoz

  • A paradicsomot kevés olajon puhára pároljuk, amikor megfőtt,cukorés só hozzáadásával leturmixoljuk. (Főzés előtt visszaredukáljuk, hogy sűrűsödjön).

A hagymalekvárhoz

  • A hagymát kevés olajonaranybarnára sütjük, borecettel, cukorral, sóval összeforraljuk. A rakott tésztához a gombát leforrázzuk, apróra vágjuk, aztán kikeverjük sózott tejfölös-petrezselymes túróval.

A lasagnéhoz

  • Egy formát olívaolajjal kikenünk. A krémet kétszer rétegezzük benne az előfőzött lasagnetészta közé.
  • A rakott tészta tetejére tejfölt teszünk, majd sütőben magas hőfokon aranybarnára sütjük. Tálaláskoradjunk hozzáapróra vágott TV-paprikát.

A halszelethez

  • A harcsát előformázzuk, 10 perc alattkevés olajon minden oldalát világosbarnára sütjük, majd egy kis kakukkfű és vaj hozzáadásával készre sütjük.
  • Mindent egy tányérra rendezünk, tálalunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...