Fűszeres rakott tésztával tálalt harcsaszelet

Dani ezzel a halas fogással megnyerte élete első konyhafőnökös versenyfeladatát, majd elfogadta a védettséget. Biztosra ment, így holnap is láthatjuk, folytathatja a versenyt.

Dani harcsasteakje fűszeres rakott tésztával, hagymalekvárral és házi ketchuppal

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db közepes paradicsom hámozva, darabolva
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma aprítva
  • 2 ek borecet
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • 500 g gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk só
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 250 g túró
  • 1 csomag lasagne tészta (500 g)
  • 4 szelet harcsa
  • 1 ek olívaolaj
  • 1-2 ág kakukkfű
  • 2 ek vaj

Elkészítés

A ketchuphoz

  • A paradicsomot kevés olajon puhára pároljuk, amikor megfőtt,cukorés só hozzáadásával leturmixoljuk. (Főzés előtt visszaredukáljuk, hogy sűrűsödjön).

A hagymalekvárhoz

  • A hagymát kevés olajonaranybarnára sütjük, borecettel, cukorral, sóval összeforraljuk. A rakott tésztához a gombát leforrázzuk, apróra vágjuk, aztán kikeverjük sózott tejfölös-petrezselymes túróval.

A lasagnéhoz

  • Egy formát olívaolajjal kikenünk. A krémet kétszer rétegezzük benne az előfőzött lasagnetészta közé.
  • A rakott tészta tetejére tejfölt teszünk, majd sütőben magas hőfokon aranybarnára sütjük. Tálaláskoradjunk hozzáapróra vágott TV-paprikát.

A halszelethez

  • A harcsát előformázzuk, 10 perc alattkevés olajon minden oldalát világosbarnára sütjük, majd egy kis kakukkfű és vaj hozzáadásával készre sütjük.
  • Mindent egy tányérra rendezünk, tálalunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek