A fröccsön túl

Korábban már összeszedtük a klasszikus fröccsöket, amelyekbe csak bor és szóda került. Most itt vannak a felturbózott változatok, természetesen infografikával illusztrálva!

VBK – ez a bűvös három betű nem hiszem, hogy túl sok magyarázatra szorulna. Valószínűleg tiniként mindenki ezt itta, mert alkohol is volt, meg nem is. Az üdítőital miatt könnyen csúszott és elhitettük magunkkal, hogy egy pohártól már kótyagosak lettünk. Ennek az italnak persze a legnagyobb hátulütője, hogy rendszerint szörnyű minőségű borból készül.

A vörösboros kólán túl, egészen érdekes koktélokkal is találkozhatunk egy-egy itallapon. Ilyen például az Újházi-fröccs, amikor a szóda helyett a kovászos uborka levét használják fel. Nem tudom elképzelni, hogy finom lenne, inkább ezzel csak a másnaposság ellen előre védekezhetünk. A macifröccs már népszerűbb, ami a málnaszörppel ízesített változatot jelöli. Az ő testvére a Shrek, amikor zöldalma- vagy kiviszörppel adnak karaktert az italnak.

Létezik olyan verzió is, amikor inkább az alkoholtartalom fokozása a cél, amit rendszerint rum hozzáadásával érnek el, ő a Szerencsé flótás. Ha még egy kis kóla is jön a rum mellé, akkor viszont már a Nagy medvével van dolgunk.

Az igazi hardcore-ság pedig, amikor vizet nem is adunk hozzá, csupán szén-dioxiddal bolondítjuk meg. Ezt nagyon leleményesen úgy érhetjük el, ha a szódásszifonba nem vizet, hanem bor töltünk…na, ez az instant fröccs. És ne feledkezzünk meg a kuka fröccsről sem, ami egész pontosan a következőt jelenti: este bor, reggel szóda.

A teljes fröccs-infografikát itt tudod letölteni >>

Klasszikus fröccsök >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...