A fröccsön túl

Korábban már összeszedtük a klasszikus fröccsöket, amelyekbe csak bor és szóda került. Most itt vannak a felturbózott változatok, természetesen infografikával illusztrálva!

VBK – ez a bűvös három betű nem hiszem, hogy túl sok magyarázatra szorulna. Valószínűleg tiniként mindenki ezt itta, mert alkohol is volt, meg nem is. Az üdítőital miatt könnyen csúszott és elhitettük magunkkal, hogy egy pohártól már kótyagosak lettünk. Ennek az italnak persze a legnagyobb hátulütője, hogy rendszerint szörnyű minőségű borból készül.

A vörösboros kólán túl, egészen érdekes koktélokkal is találkozhatunk egy-egy itallapon. Ilyen például az Újházi-fröccs, amikor a szóda helyett a kovászos uborka levét használják fel. Nem tudom elképzelni, hogy finom lenne, inkább ezzel csak a másnaposság ellen előre védekezhetünk. A macifröccs már népszerűbb, ami a málnaszörppel ízesített változatot jelöli. Az ő testvére a Shrek, amikor zöldalma- vagy kiviszörppel adnak karaktert az italnak.

Létezik olyan verzió is, amikor inkább az alkoholtartalom fokozása a cél, amit rendszerint rum hozzáadásával érnek el, ő a Szerencsé flótás. Ha még egy kis kóla is jön a rum mellé, akkor viszont már a Nagy medvével van dolgunk.

Az igazi hardcore-ság pedig, amikor vizet nem is adunk hozzá, csupán szén-dioxiddal bolondítjuk meg. Ezt nagyon leleményesen úgy érhetjük el, ha a szódásszifonba nem vizet, hanem bor töltünk…na, ez az instant fröccs. És ne feledkezzünk meg a kuka fröccsről sem, ami egész pontosan a következőt jelenti: este bor, reggel szóda.

A teljes fröccs-infografikát itt tudod letölteni >>

Klasszikus fröccsök >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.