A legjobb módszer, hogy az uborka friss maradjon télire

Szezonális uborkához nemigen fogunk télen hozzájutni, de van módja annak, hogy a télen is elővegyük, és a tányérra szeleteljük. Az uborka lefagyasztása ismert lehet sokak számára, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Mutatjuk a legjobbat!

Jó barát a fagyasztó, ami nemcsak maradékmentésre, hanem „hibernálásra” is jól használható, ha arról van szó, hogy szeretnénk eltenni télire a nyár ízét. Most az uborka lefagyasztásához adunk egy kis segítséget, hogy télen frissen és ropogósan vehesd elő a mélyhűtőből.

Azonos vastagságú szeleteket vágjunk

Bár a legkézenfekvőbb, hogy egészben tegyük a fagyasztóba az uborkát, viszont így könnyedén válik puhává és vizenyőssé.

Ezt elkerülve, a legjobb, ha felszeletelve tesszük a mínuszba. Akár 6-9 hónapig is jól érzi magát a hűsben, majd mielőtt felhasználásra kerülne, tegyük át egy éjszakára a hűtőbe.

Arra mindenképp számítani kell, hogy kicsivel puhább lesz, mint újkorában.

Így fagyasszuk le

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy szeretnénk egy adagot lefagyasztani, akkor szeleteljük fel az uborkát körülbelül 6 mm vastag szeletekre, majd helyezzük őket sütőpapírra, és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Ezután vegyük ki, és műanyag dobozba áttéve a szeleteket mehet vissza a hidegbe, míg felhasználásra nem kerül.

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...