Ismerd meg a legeslegkrémesebb forró csoki titkos receptjét

Ha egy kis esti relaxra vágysz, akkor készíts házi forró csokit, de ne akárhogy! A legkrémesebb változatért szükséged lesz pár titkos alapanyagra, de máris mutatjuk, miről van szó. Íme mai Napi Tippünk:

Egy forró csokit valamilyen gyanús, instant bolti verzióból is összehozhatunk, de a házi mindig egészségesebb is finomabbb! Ha pedig igazi kényeztetésre vágysz, akkor add meg a módját ezzel a szuperfinom verzióval!

Forró csoki
Hozd ki a maximumot a forró csokiból ezzel a titkos hozzávalóval

A titkos összetevőt Tineke Younger séf árulta el, amitől tényleg igazán krémes forró csokit készíthetünk házilag.

Ez pedig nem más, mint a magas zsírtartalmú tejszín!

Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged:

  • fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • másfél csésze magas zsírtartalmú tej
  • fél csésze habtejszín
  • három evőkanál kakaópor
  • három evőkanál cukor
  • egy csipet vanília

Így készítsd a legkrémesebb forró csokit:

A csokoládé apróra darabolása után tegyél fel egy edényt, amiben alacsony lángon melegítsd fel a tejet és a tejszínt. Miután felmelegedett, de nem forró, add hozzá a cukrot és a kakaóport. Ezt addig keverd, míg homogén állagú nem lesz. Az apróra vágott csokit fokozatosan adagold hozzá, végül ízesítd vaníliával.

Forrásunk volt.


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek