A fokhagyma és a dughagyma forgalomba hozatalát is szigorították

Mó­dosult az agrárminiszter zöldségszaporító anyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló rendelete.

Árutermesztő és -forgalmazó részére csak engedélyezett üzemből származó, a rendelet előírásainak megfelelően előállított és megfelelő dokumentummal kísért és címkézett dughagyma és fokhagyma szaporítóanyag hozható forgalomba - írja a Sokszínű Vidék.

A fokhagyma és a dughagyma forgalomba hozatalát is szigorították

A szaporítóanyag-kísérő okmányon feltüntetendő adatok módosultak: a szaporítóanyag mennyiségén dughagyma esetén a bruttó tömeget, fokhagyma szaporítóanyagnál a bruttó tömeget vagy a darabszámot kell érteni.

A dughagyma és fokhagyma szaporítóanyag legfeljebb 50 kg-os egységben hozható forgalomba, a csomagolásról és a címkéről, valamint a forgalomba hozatali előírásokról rendelkezik a rendelet, amelyek részletei a Magyar Közlöny 191. számában olvashatók.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk