Lazacos-krémsajtos batyu: a legjobb dolog, ami a leveles tésztával történhet

Ha szeretnétek valami igazán flancosat reggelire vagy a kertipartira, ne is keressetek tovább, ezek a spárgával díszített batyuk tökéletesek bármilyen alkalomra. (x)

A töltelékhez a lazacot előbb serpenyőben megsütöttük, majd két villa segítségével „széttépkedtük”. A receptben a krémességet a krémsajt, a pikánsságot pedig a kapribogyó biztosítja, és egy kevés zsemlemorzsát is beleforgattunk, hogy biztosan ne ázzon el a tészta. Mert a leveles tészta bizony komisz egy jószág tud lenni: felpuffad, átázik, megég, túlmelegszik.

Ezek a csudacsinos lazacos batyuk akár reggelire is kiválóak lehetnek

Érdemes tehát pár alapszabályt betartani:

  • a tésztát használat előtt végig hűtőben tartsuk, és csak pár perccel előbb vegyük ki picit átmelegedni
  • ha macerásabb a recept, sütés előtt tegyük vissza hűtőbe a már megformázott tésztát
  • sütés előtt mindenképpen kenjük le tojással, tejjel vagy olívaolajjal, különben csontszáraz lesz
  • forró sütőbe tegyük, így hirtelen sokkolva a tésztában lévő zsiradékot
  • azonban ha nagyon erős a sütőnk, ne tegyük légkeverésre, mert túlpuffadhat a tészta, ami a forma torzulásához vezethet

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk

További cikkek