Így lesz extrán ropogós az egyik kedvenc gyorskajánk: a fish and chips

Sült tőkehal és hasábburgonya. Ez az ikonikus páros egy tipikus brit fogás, a fish and chips két főszereplője, de hazánkban is nagyon közkedvelt, amit nem csodálunk. Megmutatjuk, hogy készítjük mi, hogy a bunda tényleg extra ropogós legyen!(x)

A fish & chips-nek évszázados története van – ez idő alatt a recept is sokat formálódott. A kezdetekkor a hal bundáját lisztből és vízből készítették, és bő ecettel leöntve fogyasztották. Mostanra leginkább a sörtésztás verzió a legelterjedtebb, amit általában borsópürével vagy különböző mártogatósokkal tálalnak.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet itt találod!

A tökéletesen ropogós bundát többféleképpen is megvalósíthatjuk: sütőport, szódabikarbónát vagy akár keményítőt is keverhetünk a masszába. Mi viszont most még jobban megextráztuk azzal, hogy a halat pankomorzsába paníroztuk, amitől jóval ropogósabb és gusztább lesz a bunda. Hozzá szintén ropogósra sült hasábburgonyát készítettünk friss, zöldfűszeres remuláddal.

A fish and chips-et rengetegen szeretik, és szerintünk is megunhatatlan, mindenképp próbáljátok ki Ti is!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek