Fesd a tojásod ételekkel!

A tojásfestő ötletek sora egyszerűen végeláthatatlan. Ha nincs kedved lemenni a boltba festékért és extra adalékokért, maradj a konyhában, és pingáld a tojásod étellel!

A lusta kreatívok, a zöldek, az egyedire, mégis letisztultra vágyó lányok és asszonyok megoldása lehet ez - fesd a locsolók tojásait különféle ételekkel! Fűszerekkel, zöldségekkel, hagymával. Nincs szükség kemikáliákra, ez színtisztán környezetkímélő módszer, és elég egyszerű!

Az alapművelet, hogy negyed liter vízhez önts 2 evőkanál ecetet. Forrald fel, és ebbe az elegybe tedd majd a fő festőanyagokat. Ha ez megvan, vedd lejjebb a lángot, és hagyd főni még 30 percig. Hagyd picit kihűlni, mielőtt beleteszed a tojásokat.

Citromsárga kurkumával

A már forró ecetes vízhez adj 3 evőkanál őrölt kurkumát. Vigyázz, fog! Gumikesztyűt ajánlunk hozzá, mielőtt nekikezdesz. Ha már szép sárga, kiveheted.

Rózsaszín céklával

Adj a forró ecetes vízhez feldarabolt céklát. Ne ijedj meg, ha barnás a színe elsőre, ha kivetted, szépen ki fog világosodni, és kellemes rózsaszín lesz.

Kék lilakáposztával

A forró ecetes elegyhez önts 3 bögrényi felaprított lilakáposztát. 3 perc alatt világoskék lesz, ha azonban egy éjszakára beteszed a hűtőbe, csodás sötét liláskék lesz.

Narancs vöröshagymával

Tegyél 4 bögre vöröshagymalevelet, és hagyd benne a tojást egy éjszakán át a hűtőben, így biztosan szép élénk színt kapsz.

Ezüstszürke

Tégy egy edénybe 4 bögrényi fagyott áfonyát és ugyanennyi vizet, majd hagyd, hogy szobahőmérsékletűre hűljön, és szűrd le. Tedd bele a tojást, és hagyd így a hűtőben egy éjszakára.

(via goodhousekeeping)

Ezt is nézd meg!

Süss tojáshéjban húsvéti sütit!

Címlapról ajánljuk

További cikkek