Süss tojáshéjban húsvéti sütit

A húsvéti sütik legesélyesebb befutóját nagyjából 15 perc alatt elkészítheted, a dicséreteket pedig az ünnep összes napján szerénység nélkül gyűjtögetheted. Hogyan csináld?

A húsvéti tojás alakú sütinek szerintünk senki sem tud majd ellenállni: ez az az ünnepi kedvenc, ami mindenkinek mosolyt csal az arcára. De leginkább a tiédre, hiszen ez a meglepetés alig pár perc alatt összedobható, kis díszítéssel és odafigyeléssel pedig tökéletes ünnepi édesség lehet.

Amire szükséged lesz:

  • 12 tojás (vagy amennyi sütit szeretnél bennük)
  • egy rajzszög
  • egy fakanál
  • két tálka
  • 1 evőkanál só
  • növényi olaj
  • a muffinsütő formád
  • alufólia
  • víz

Így csináld:

  • Fogd a nyers tojásokat, majd a rajzszögek segítségével csinálj apró lyukakat a héj felső részeire. Nagyjából akkora legyen a lyuk rajtuk, hogy egy fakanál szára beférjen rajtuk. Ezt a lépést nagyon finoman csináld, nehogy összetörd őket.
  • Ha minden tojás tetején ott a kis lyuk, akkor az egyik tálkádba finoman öntsd ki a tojások fehérjét. Ha a sárgája nehezen jön ki, hívd segítségül a fakanalad, aminek szárát finoman bedugva a lyukon kihúzhatod a sárgáját is.
  • Ezt követően alaposan öblítsd ki az üres tojáshéjakat, majd pár percre áztasd őket sós vízbe, hogy valóban sterilek és tiszták legyenek. Ezután újra öblítsd ki őket hideg vízzel.
  • Közben a muffinsütődben készíts alufóliából kis fészkeket a tojásoknak. Úgy helyezd el a formákban az alufóliadarabokat, hogy stabilan bele tudd majd állítani a tojásokat.
  • A tiszta tojáshéjakba önts pár csepp növényi olajat, majd finoman rázd is meg őket, hogy a héjat teljesen átjárja az olaj. A maradékot öntsd ki belőle, majd helyezd őket a muffinformák fészkébe.
  • Ezután készítsd el a sütid tésztáját, ami lehet egyszerű palacsintatészta, piskóta vagy brownie alaptészta, recepteket itt találsz hozzájuk.
  • Ha megvagy a tésztával, öntsd egy zárható tasakba vagy kinyomózsákba, és nagy odafigyeléssel nyomd bele a héjakba a sütid tésztáját.
  • Tedd be a sütőbe sülni nagyjából 12-14 percre (180 fokon), majd vedd ki, és hagyd kihűlni.
  • Ha a tojás tetején kisült a tészta, egy kés segítségével finoman kapard le azt a részt, töröld meg a tojást, majd finoman feltörheted őket.
  • A végeredményt díszítheted tejszínhabbal, gyümölcslekvárral, csokimázzal, cukormázzal, vagy bármilyen más húsvéti díszítőelemmel.

Olvastad már?

Bugyoláld selyemsálba a tojásokat!

(via BuzzFeed)

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...