Fermentation Fair a borkedvelőknek most szombaton, a Czakó kertben

Fermentation Fair a borkedvelőknek, most szombaton. Mindent az organikus borokról, workshopokkal, minőségi borral, szuper ételekkel!

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Fermentation Fairt, a találkozót, amin kötetlen, laza formában szeretnénk szólni a természetes borokról - a borkedvelő közönségnek, borkészítőknek és sommelier-knek egyaránt.

A három helyszínen, három fő téma köré szerveződő egész napos találkozón meghívott borkészítőkkel és termelőkkel ismerkedhetnek, beszélgethetnek a látogatók. A magyarok mellett fiatal, feltörekvő osztrák és német borászatok borait kóstolhatják - mindent az izgalmas, organikus irányzatból.

Meghívott borászatok:

Gilvesy, Homola, Homonna, Jakab, Káli Kövek, Karner, Nittnaus (A), Pálffy, Preisinger (A), Schmitt (DE), Spiegelberg, Szóló, Weninger, Wetzer

A kóstolás, barátkozás mellett természetesen az is a célunk, hogy szakmai beszélgetésekkel alaposabban körüljárjuk a témát:

1. Hol a helyük az őshonos fajtáknak a világ nagyvárosainak híres éttermeiben és borbárjaiban? (Beszélgetőtársak: Peter Honegger, Pontus Lindqvist)

2. Mit jelent a 21. században a fermentáció a gasztronómiában, mit gondol erről egy pék, egy teával foglalkozó szakember és egy borász? (Vajda József, Tálos Gábor, Bakó Ambrus)

3. Melyek a közép-európai vulkanikus borvidékek talajának jellegzetességei, és milyen borokat adnak ezek a területek? (Vendégelőadó: Bada Gábor geológus, Blazsovszky Péter sommelier)

FŐZZ BORRAL!

A laza, beszélgetős összejövetelen a borok és a finomságok mellett kóstolhatunk Zhao Zhou teákat is, megnézhetjük a Terroir Squad filmjeit, Veres István séf (Babel) pedig külön erre az alkalomra készít fermentált fingerfoodokat.

Jegyek már kaphatóak 8000 forintért a Czakó kertben és a GERLÓCZY CAFE-ban - tartalmazza a sétakóstolót és a workshopokon való részvételt, amire előregisztráció szükséges (fermentationfair@gmail.com)

FACEBOOK-ESEMÉNY ITT.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...