Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe

Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.

Nem mindennapi vendége volt a múlt héten a Vatikánban dolgozók számára fenntartott egyik önkiszolgáló étteremnek a Huffington Post szerint. Maga a pápa ugrott be, aki előzetes bejelentés nélkül állt be a sorba, majd pedig az ott étkező munkásokkal együtt jóízűen megebédelt. A szentatya tőkehalat rendelt, valamint egy tál fusilli tésztát szósz nélkül, némi grillezett paradicsomot és épp csak egy kevéske hasábburgonyát. Igaz, fizetnie nem kellett, hiszen a kasszánál álló pincérnőnek - saját bevallása szerint - nem volt bátorsága átadni a számlát.

Ferenc kedélyesen elbeszélgetett asztaltársaságával is, az öt gyógyszertári raktári munkással pedig fociról meg politikáról is csevegtek. Borravaló gyanánt egy pápai áldást hagyott hátra.

A pápa egyébként egyszerű, puritán stílusáról híres, általában egyedül étkezik, és a Bon Appétit magazin szerint érsek korában néha még főzött is magának. Kedvencei a gyümölcsökből, csirkéből és salátából álló egészséges fogások.

Az alábbi felvételen Ferenc pápa legújabb kiruccanásának pillanatképei láthatók:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek