Felrobbant a dinnye a szegedi nő konyhájában - téged is bármikor beboríthat a piros lé

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy egy dinnye felrobban. Egy szegedi hölggyel most megtörtént a kellemetlen eset.

Felrobbant egy dinnye egy szegedi nő konyhájában, amikor fel szerette volna vágni. A pórul járt hölgy a Délmagyarnak számolt be az esetről:

„Amikor fel szerettem volna vágni, nagy robajjal kilőtt a leve, a konyhámban a kávéfőző és a konyhaszekrény is dinnyés lett."

- írta a lapnak. Elmondása szerint a dinnyéből elviselhetetlen bűz áradt.

A dinnyerobbanás ritka jelenség, mégis bárkivel előfordulhat.Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke elmondta, bizonyos időjárási körülmények között, ha a gazdákgazdák nem készültek fel megfelelő növényvédelemmel, egy szállítmányban pár dinnye belseje lefolyósodhat. Ezt sajnos a válogatáskor nem lehet kiszűrni.

A szakember szerint a munkaerőhiánynak nincs köze a dinnyék robbanásához, mivel emiatt maximum csak néhány napot késik a betakarítás.

Egy szegedi piaci árus szerint a robbanáshoz köze lehet, hogy a melegben elvékonyodik a dinnye héja, és a világos végénél összegyűlik a sok lé. Ilyenkor a dinnye sisteregni kezd, így ha ilyen hangot hallunk, akkor baj van.

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek