Felejtsd el a sarki kebabost - keleti ízek a grillről, házilag!

Saslikok nélkül nehéz elképzelni a grillpartikat. Csavarjunk rajtuk egyet, és repítsük el vendégeinket Törökországba. (x)

Hamarosan véget ér a nyár. Ha idén nem sikerült eljutnotok külföldre nyaralni, ne csüggedjetek. Elhozhatjátok a közel-keleti, török ízeket a kertetekbe is. Szervezzetek grillpartit, aminek elképzelhetetlen szereplője a saslik. A saslikok általában nyársra felfűzött zöldségekből és húsból készülnek. Mi most csavartunk rajta egyet, és megmutatjuk nektek az egyik kedvencünket, ami Törökországba repíti az ízlelőbimbóitokat.

Török siskebab nyárson

A török siskebabban, azaz a nyársra húzott fűszeres húsban, talán az a legjobb, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul sokkal finomabb, mint a dönereknél kapható társai. Nem kell hozzá más, mint az előkészített alapanyagok és egy jó késes robotgép. A siskebabot a fűszerezés teszi igazán különlegessé: a kardamom, a cayenne bors, a szegfűbors, a szerecsendió és a szumák adja meg a húsnak az igazi keleties ízt.

Mi a szumák?

A szumák a szömörcék családjába tartozó közel-keleti fűszer. Hazánkban kevésbé ismert. Aromás illatú, íze citrusos. Fanyarságának köszönhetően kiemeli az ételek, főleg a húsok ízét.

A siskebab hamar készre sül a grillen. Tálalni bulgursalátával lehet, de egy frissítő édeskömény-saláta is illik hozzá.

+1 ötlet

A grillételek nem kímélik az asztalterítőd, segítségre lesz szükséged a foltok eltávolításában. Használd a legforradalmibb folteltávolító terméket, a Vanish Gold Oxi Actiont!

Tudj meg még többet a Vanish Gold Oxi Action termékekről itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...