Felejtsd el a sarki kebabost - keleti ízek a grillről, házilag!

Saslikok nélkül nehéz elképzelni a grillpartikat. Csavarjunk rajtuk egyet, és repítsük el vendégeinket Törökországba. (x)

Hamarosan véget ér a nyár. Ha idén nem sikerült eljutnotok külföldre nyaralni, ne csüggedjetek. Elhozhatjátok a közel-keleti, török ízeket a kertetekbe is. Szervezzetek grillpartit, aminek elképzelhetetlen szereplője a saslik. A saslikok általában nyársra felfűzött zöldségekből és húsból készülnek. Mi most csavartunk rajta egyet, és megmutatjuk nektek az egyik kedvencünket, ami Törökországba repíti az ízlelőbimbóitokat.

Török siskebab nyárson

A török siskebabban, azaz a nyársra húzott fűszeres húsban, talán az a legjobb, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul sokkal finomabb, mint a dönereknél kapható társai. Nem kell hozzá más, mint az előkészített alapanyagok és egy jó késes robotgép. A siskebabot a fűszerezés teszi igazán különlegessé: a kardamom, a cayenne bors, a szegfűbors, a szerecsendió és a szumák adja meg a húsnak az igazi keleties ízt.

Mi a szumák?

A szumák a szömörcék családjába tartozó közel-keleti fűszer. Hazánkban kevésbé ismert. Aromás illatú, íze citrusos. Fanyarságának köszönhetően kiemeli az ételek, főleg a húsok ízét.

A siskebab hamar készre sül a grillen. Tálalni bulgursalátával lehet, de egy frissítő édeskömény-saláta is illik hozzá.

+1 ötlet

A grillételek nem kímélik az asztalterítőd, segítségre lesz szükséged a foltok eltávolításában. Használd a legforradalmibb folteltávolító terméket, a Vanish Gold Oxi Actiont!

Tudj meg még többet a Vanish Gold Oxi Action termékekről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek