Fantasztikus oreós-csokoládés pite

E heti gasztrobloggerünk, Albi Gasztro, egy csodás csokoládés pitét készített nektek. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan készül az Oreo kekszes pitetészta, tartsatok velünk, és készítsétek el együtt!

{ GALÉRIA = title:Oreos-csokol%C3%A1d%C3%A9s%20pite%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6 }

Az Oreo keksz az új húsvéti piros tojás? Hiába, már a hagyományok sem a régiek, követjük a trendeket. Én lepődtem meg a legjobban, mikor a locsolásért cserébe bezsebeltem 3 doboz Oreo kekszet és pár tábla Milka csokit. Mindenki megnyugtatására, azért a nagymamám bepótolta az elmaradt piros tojást. Ahelyett, hogy kómába estem volna a tömérdek keksz elfogyasztása után, inkább készítettem egy pitét a családnak. :)

Hozzávalók egy 28 cm-es formához

A tortalaphoz:

  • 20 dkg sótlan vaj
  • kb. 50db Oreo keksz (28 cm-es formához)

A krémhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 250 g Philadelphia krémsajt
  • 1 csomag főzés nélküli pudingpor
  • 2 dl hideg tej
  • 2 dl tejszínhab

A tojáshabhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 4-5 ek. kristálycukor
  • pici olaj

Elkészítés:

  1. A kekszeket válasszuk szét, kaparjuk ki a krémet, majd a tallérokat daráljuk apróra.
  2. Közben olvasszuk fel a vajat és adagoljuk a darált kekszhez.
  3. Dolgozzuk össze és egyengessük el a sütőformában úgy, hogy a falára is jusson. Hűtőben pihentessük, amíg elkészítjük a krémet.
  4. Törjük össze a csokoládét, majd olvasszuk fel gőz fölött. A lustábbaknak találták ki a mikrót... Így mi abban olvasztottuk fel, csak arra kell ügyelni, hogy meg ne égjen. :) A selymes állagú csokit keverjük a Philadelphia krémhez.
  5. Egy másik tálban keverjük össze a pudingport a tejjel és a tejszínhabbal, amíg krémes nem lesz. A két krémet óvatosan dolgozzuk össze. Ezután a megdermedt kekszalapon kenőlapáttal egyenletesen kenjük szét. Ha kész, tegyük újra hűtőbe, amíg elkészítjük a tojáshabot.
  6. Fontos, hogy gőz fölött verjük fel a tojásfehérjét, hogy szép, kemény habot kapjunk. Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, ennek tetejére helyezzük a kisebb edényt, amiben felverjük a tojást. Vigyázzunk, hogy a kisebb edény ne érjen bele a vízbe! Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, olajat, míg a habverőn csúcsosan meg nem áll a hab. 8-10 perc alatt kész is.
  7. Habzsákba vagy habkinyomóba töltjük, majd tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Karamellizáló pisztollyal vagy sütőben grill funkción pirítsuk meg a habot.

A receptet itt tudod elmenteni! >>

Albi Gasztro blogja >>

Albi Gasztro a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek