Egy falatnyi Bécs

Egyetlen estére Bécs legmenőbb klubjává változott az Ötkert. A vendégek megkóstolhatták az újraértelmezett bécsi konyha remekeit, majd Peter Kruder zenéjére lazulhattak.

Christian Petz, Zséda és Radics Gigi

Az elmúlt években visszakerült Bécs a gasztrotérképre, és az osztrák konyha igazi megújuláson ment keresztül. Ehhez a kulináris forradalomhoz nagyban hozzájárult Christian Petz, aki ma egy Michelin-csillagos éttermet vezet.

A bécsi est étlapja

Petz már gyermekként megismerkedett a főzés örömeivel, majd később a szakácsiskola elvégzése után elindult egy közép-európai körútra, hogy végigegye a legjobb éttermeket. Ezután több előkelő étterem konyhafőnökeként is dolgozott, ezzel számos elismerést is begyűjtve.

Tatár beefsteak avokádóval

Ausztria egyik legjobb szakácsa, aki a minimalizmus híve, a fine dinging világából visszatért a gyökerekhez, hogy megmutassa, nem a körítés a lényeg! A Badeschiff fürdőhajó fedélzetén kitalálta a Holy-Moly! éttermet, és vállalkozó, illetve újító kedvének hála, hamar bebizonyította, hogy a klasszikusok újraértelmezésével, ráadásul megfizethető áron is lehet sikert aratni. Újra jött a számtalan elismerés és a várva-várt Michelin-csillag is, és ma már Bécs egyik legmenőbb helye lett a Holy-Moly!

Marinált spárga lazackaviárral

Christian Petz elhozta nekünk Budapestre a bécsi csúcsgasztrót, hogy mi is megkóstolhassuk ételeit. Elmaradhatatlan elem volt az újraértelmezett bécsi szelet, amihez uborkás burgonyasalátát szervíroztak. Már ekkor megmutatkozott mindaz, amiről eddig csak hallottunk! Én sosem voltam nagy rántotthús-rajongó, nálunk ez hiányzott a vasárnapi asztalról, viszont ezt a változatot akár minden nap meg tudnám enni. Egyszerű étel fantasztikus párosítással és ízkombinációkkal. Ráadásul az osztrákok mindezt izgalmasabbá teszik még friss, fűszeres zöld veltelinivel is. Letisztult, karakteres, mennyei! A menüben szerepelt még tatár beefsteak avokádóval, marinált spárga lazackaviárral, tejszínes rókagomba túrós szalvétagombóccal, fogasfilé káposztás tócsnival, ibolyás mustármártással és bukta vaníliaszósszal.

Még több osztrák receptért kattints ide! >>

Bécsi vendégborászat: Mayer am Pfarrplatz

Az elfogyasztott ételekhez a császárfröccs mellett a legjobb osztrák borokat kortyolgathattuk a Pfarrplatz borászat jóvoltából. „Legfontosabb értékünket azok a termőhelyek jelentik, amelyek Bécs legjobb dűlői közé tartoznak. Célunk, hogy olyan bort készítsünk, amely leginkább kifejezi a bécsi borok jellegzetes karakterét, miközben az egyes termőhelyek sajátosságait is tükrözi” – vallják a Mayer am Pfarrplatznál. Ennek köszönhetően friss, gyümölcsös és tiszta aromás borokat állítanak elő, amelyek igen könnyen csúsznak még a nem kimondottan borbarátok torkán is.

Horváth Éva, Varga Izabella, Iszak Eszti, Nagy Alexa

Az estéről nem hiányozhattak a magyar sztárvilág képviselői sem. Christian Petz vezényletével Radics Gigi és Zséda a „látványkonyhában” tradicionális bécsi szeletet készítettek el. A parti végén pedig Varga Izabella, Nagy Alexa, Horváth Éva és Iszak Eszti leleplezték Bécs meglepetés ajándékát, az Enzit, vagyis a designdíjas közösségi bútort, ami most Budapesten talált gazdára. A nyár végéig a belvárosban, az Erzsébet térnél mutatják be a nagyközönségnek, ahol bárki eltölthet néhány kellemes percet a méretes utcabútoron.

Peter Kruder

Miután mindenki jóllakott, a friss osztrák zenei trendeket a neves DJ, Peter Kruder hozta el a helyszínre, aláfestésként pedig a vizuál csapat a szórakozóhely külső és belső homlokzatára varázsolta Bécset, a városra legjellemzőbb motívumok segítségével, így hozva még közelebb a sógorok fővárosát. Bécs pedig bebizonyította újító szellemét és sokszínűségét. Ezek után nem kérdés, hogy idény nyáron is érdemes lesz ide ellátogatni!

{ GALÉRIA = title:Christian%20Petz%20%C3%BAjra%C3%A9rtelmezett%20b%C3%A9csi%20konyh%C3%A1ja, 1,2,3,4,5,6 }

Most vagy soha: Bécs! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.