Ezek a legjobb fájdalomcsillapító alapanyagok

Ha nem szeretnél rögtön a gyógyszerhez nyúlni, akkor mutatunk néhány kiváló alapanyagot, amivel enyhítheted a fájdalmat.

Sokan vannak, akik csak a legvégsőbb esetekben vesznek be fájdalomcsillapítót, és kibírják, amíg csak lehet. Nekik (is) jó hír, hogy természetes módon is csökkenthetjük a fájdalmat könnyen beszerezhető, egészséges alapanyagokkal.

Szegfűszeg

A szegfűszeget sokan ismerik természetes fájdalomcsillapítóként. Leginkább akkor érdemes bevetni, amikor hányingerrel vagy meghűléssel küzdünk, de kipróbálhatjuk fejfájásra, ízületi gyulladásra, illetve fogfájás enyhítésére is. A szegfűszeg kapható egészben, de fájdalomcsillapítás céljára érdemes por formájában beszerezni, külsőleg alkalmazva pedig a szegfűszegolaj ajánlott.

Ezek a legjobb fájdalomcsillapító ételek

Gyömbér

A gyömbér szintén egy természetes fájdalomcsillapító: a gyömbérgyökeret különféle gyulladásos és reumatikus panaszok, illetve porckopás ellen is bevethetjük. Továbbá akár a megerőltetőbb edzések utáni izomfájdalom ellen is hatékony lehet, sőt, akár a menzesszel járó kellemetlen fájdalmakat is enyhítheti, ha előtte néhány nappal egy kevés gyömbért csempészünk az étrendünkbe.

A gyömbér rengeteg esetben segíthet

Paprika

A paprikában található kapszaicin adja a zöldség csípősségét. Ez a vegyület segíthet csökkenteni a fájdalomérzetet, mivel az azt közvetítő idegekre hat. Ízületi fájdalom, izomfájdalom esetén lehet érdemes bevetni.

Az erőspaprikában megtalálható vegyület kiváló fájdalomcsillapító

Eukaliptusz

Az eukaliptuszolaj a testi fájdalmakra, a megfázásra, orrdugulásra és lázra is hasznos lehet. Arra azonban nem árt figyelni, hogy semmiképpen ne kerüljön a szemünkbe. Érdemes még fejfájás és izomfájdalmak esetén is kipróbálni!

Csak csínján vele, mert ha szembe kerül, az nagyon fájdalmas lehet

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek