Ezen a balatoni településen a legdrágább a fagylalt

Ahogy közeledünk a nyári szezon kezdete felé, egyre többet megtudhatunk arról is, milyen árak várnak majd minket a vízpartokon. A Balaton körül például az alábbiakra számíthatunk.

Általában minden év tavaszán már hírt kapunk arról, hogyan alakulnak majd a fagyiárak és a vendéglők árlapjai a nyári szezonban. Most két platformon is hírt adtak a várható kiadásokról: az RTL stábja Gyenesdiáson nézett körbe, míg a Likebalaton.hu oldalon a fagyiárakat bemutató körkép jelent meg. Ezekből már valamelyest láthatjuk, mi vár ránk idén nyáron.

Ezen a balatoni településen a legdrágább a fagylalt

Az RTL tudósításából kiderült, hogy jelenleg az egyik gyenesdiási vendéglátóhelyen 2390 forint a babgulyás, míg a harcsapaprikás túrós csuszával 2990 forintba kerül.

A nyilatkozó vendéglátósok szerint az előszezonban próbálják majd tartani az árakat, azonban idővel, ha beindul a forgalom, egészen biztosan várható emelés, nagyjából 8-10% környékén. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint pedig ez nemcsak a Balaton mellett, hanem országosan megfigyelhető tendencia lesz.

A Likebalaton.hu fagylaltkörképe alapján az is elmondható, hogy több cukrászdában emeltek a gombócáron is: gyakran 50 forint körüli a drágulás. A Balaton 10 települését megvizsgálva a portál arra jutott, hogy átlagosan 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt, de találkoztak 550 forintossal, valamint 890 forintossal is. Ez utóbbi Tihanyban kapható, és a magyar tenger legdrágább gombócának számít.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek