Fagyizzunk féláron!

A magyar kézműves fagylalt napja kiváló alkalom arra, hogy megismerkedjünk a hazai fagylaltpiaccal. Holnap országszerte számos cukrászda vár bennünket: féláron kóstolhatunk!

Kétségtelenül nem vagyunk egy fagyinagyhatalom, de azért panaszkodni sincs okunk, ha valami hűvös finomságra vágyunk. Legyen szó akár egy hazai krémes főzött fagylaltról, olaszos gelatóról vagy olyan különlegességekről, mint a frozen yoghurt (fagyasztott joghurt): itthon mindent megtalálunk.

Az idén is megrendezésre kerülő magyar kézműves fagylaltok napja kiváló alkalmat szolgátat arra, hogy szemlét tartsunk ebben a sokszínű felhozatalban. A május 8-ra időzített megmozdulás keretén belül országszerte fagyizók és cukrászdák százai várnak bennünket, hogy belekóstoljunk portékájukba, mégpedig féláron.

A résztvevők folyamatosan bővülő listája ezen a linken érhető el, mi pedig kiválogattunk néhány helyszínt, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

További információk a Szeretem a fagyit Facebook-oldalán.

Vaníliafagylalt

Paleo gyümölcsfagyi

Bazsalikom-lime túrófagylalt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek