Ezzel a zöldséggel még biztosan nem találkoztál a piacon – kitalálod, mi ez?

Ha egy is változatosságra vágyunk a jól megszokott zöld uborkák mellett, akár magunk is ültethetünk a kertünkbe fehér változatot. Ezeket kell tudni róla. 

Ha nyár, akkor uborkaszezon! Saláták, klasszik kovászos uborka vagy egy jó kis krumplis tészta az oldalán az ismerősen roppanós, összetéveszthetetlen ízvilágú és jól felismerhető, méregzöld ubival.

A piacok ilyenkor roskadásig vannak sokak kedvenc zöldségével, én is rajongásig szeretem, mert nagyon sokrétűen használható, és mindig hozzáad az étkezésekhez egy kis nyári hangulatot. Na de! Ami eddig nem volt, (pontosabban volt, de lehet elkerülte mindannyiunk figyelmét), az a fehér színű albínó uborka a piacos standokon!

Itt is van a delikvens:

1893 óta jegyzik a létezését ennek a - formában zöld testvérére nagyon hasonlító - változatnak. A fehér uborka egészen biztosan egy új "színt" ad a salátákhoz, feldobható vele a hétvégi grillezés, ráadásul a saját kis veteményesünkben is elültethetjük. Júliustól szeptemberig tart a termőidőszak, a vetőmagokat online beszerezhetjük.

Egy kis videót is mutatunk, ha kedvetek támadt kertészkedni:

Az albínó uborka egyébként a források szerint nagyon finom, ráadásul keserű mellékíze sincsen, a héja pedig annyira vékony, hogy hámozás nélkül is dolgozhatunk vele a konyhánkban, és készíthetjük sorraa finomabbnál finomabb fogásokat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via, via és via

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek