Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért mosd le mindig a sminkedet lefekvés előtt!

Teljesen mindegy, mennyire vagy fáradt, muszáj lemosnod az arcodat, ha egészséges bőrt szeretnél. Punktum.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy buli vagy egy borzalmas munkanap után csak bezuhantál az ágyba. Ilyenkor az embernek a legutolsó gondolata, hogy lemossa magáról a sminket, pedig nagyon fontos lenne, hiszen rengeteg kárt okozhat, ha nem figyelünk erre oda.

Kis pontok mindenhol

A smink éjszaka eltömíti a pórusokat, amik miatt könnyebben alakulhatnak ki pattanások és különböző gyulladások az arcodon. Ha nagyon zsíros a bőröd, akkor jobb, ha már eleve olyan sminket használsz, ami könnyen eltávolítható, illetve muszáj, hogy minden este átmosd az arcodat valamilyen arctisztítóval.

Köszönj a ráncaidnak!

Sajnáljuk, ha nekünk kell közölni a hírt, de sajnos ez nem mítosz: ha sminkben fekszel le, korábban öregszel. Ez azért történik, mert a smink olajos réteget hoz létre a bőrödön, ami elnyeli a baktériumokat és szennyeződéseket, amik rontják a bőr állagát

Allergiás is lehetsz

Lehetséges, hogy alapból nem vagy allergiás semmire, amit a bőrödre kensz, de ha sokszor fekszel le sminkben, ez sajnos változhat, mivel a tünetek nem feltétlen jelennek meg azonnal, csak később. Ha esetleg elő is fordulna, hogy sminkben alszol el, folyamatosan figyeld, mennyire pirosodik ki a bőröd egy-egy ilyen nap után.

Sötétebb foltok

A pigmentáció sok nőnél vissza-visszatérő probléma. Sokan úgy gondolják, hogy ez az öregedéssel jár, de azt az oldalt kevesen ismerik, hogy ezek allergiás reakciók is lehetnek, amik az éjszakai sminkben alvás miatt keletkezhetnek.

Cserepes száj

Nagyon fontos, hogy akkor is mosd le a szádat, ha úgy érzed vagy látod, nincsen rajta már a rúzsodból. Ha ugyanis a pigmentált szájfény rajtamarad az ajkaidon, reggelre kiszáradhat és berepedezhet. 

Csúnya szemek

A szempillaspirál is tiltólistás éjszakára, ez okozza ugyanis a legnagyobb károkat. A bőrgyógyász szerint a festék eltömíti a pillák hagymáit, ami bőrpirosságot és duzzadtságot, sőt akár kötőhártyagyulladást is okozhat.

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: Getty Images 
via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!