Ezentúl csak fagyasztva viheted haza az IKEA-s húsgolyókat

Az IKEA úgy döntött nem trükközik az újonnan életbe lépett éttermi áfával, egyszerűen leállította az ételek elvitelét. Csak fagyasztott húsgolyót vihetünk haza az áruházból.

Az IKEA-t is megkavarta, az éttermi szolgáltatások adózásának új szabályai. A cég úgy döntött:bizonytalan ideignem engedi, hogy a vásárlók elvigyék a helyben készült ételeket tőlük.

Az IKEA ügyfélszolgálatán a HVG kérdésére azt mondták: mindkét magyarországi üzletükben leállt az ételek elvitele. Arra egyelőre nem tudtak válaszolni, hogy meddig tart ez a felfüggesztés. Lehet, hogy tényleg így járnak jobban, mert a mai Magyar Nemzet arról ír, hogy több étterem is a helyben fogyasztott és a hazavitelre becsomagolt ételeknél egységesen 27 százalékos áfával számol, amit viszont törvénysértőnek is találhatnak.

Nem véletlen, hogy sokan akár kárt is bevállalnak, csak kerüljék ki a kockázatokat. A gyakorlatban ugyanis szinte lehetetlen követni, hogy mikor melyik áfával kell számolni: például ha az ételt helyben eszik, arra 18 százalék az áfa, de ha futár viszi ki, akkor máris 27. De a pecsenyesütők, a lángososok és büfékocsisok sem számlázhatnak olcsóbban, ha csak pult vagy "körbefutó deszka" szolgál a fogyasztás helyéül, azaz önkiszolgáló az egység.

Ha frissen sütött svéd húsgolyókra vágytok, mi azt mondjuk, az a legjobb, ha otthon magatok készítitek el, így:

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek