Ezekről a helyekről tudsz friss pékárut rendelni házhoz szállítással

A szociális távolságtartás idején sem kell lemondanod a friss kovászos kenyérről – mutatjuk, honnan tudsz most házhoz szállítással rendelni.

A pékségek szerencsére a mostani nehéz időkben is működnek, így a kijárási korlátozás bevezetése sem akadályoz meg benne, hogy beszerezd kedvenc péktermékeidet - egy vekni kenyérért vagy reggeli kakaós csigáért azonbanmost nem feltétlenül mozdul ki az ember. A bezártság időt ad olyan dolgokra is, amiket már régóta tervezgettél, de sosem volt rá időd a hétköznapok rohanásában, például hogy felfedezd a benned rejlő péket, és elsajátítsd a kovász nevelgetésének fortélyait. Ha azonban nem érzed magad késznek erre a vállalkozásra, vagy éppen más területeken kamatoztatnád kreativitásodat a konyhában és azon túl, akkor akár házhoz is rendelheted a friss pékárut a legjobb budapesti pékségekből, hogy egyenesen a küszöbödre érkezzen a meleg kenyér, omlós kalács, vagy töltött croissant-t.

Karanténkalács

A járvány által újonnan életre hívott kezdeményezésről van szó, amelyet Hajdu Péter, a budapesti A table! pékség tulajdonosa indított el az új kihívásokra adott válaszként. A Karanténkalács lényege, hogy a fél-, illetve egykilós kenyér, illetve kenyér- és kalács-csomagokat a lehető legbiztonságosabban, és érintésmentesen szállítsák el azoknak az ajtajáig, akik nem tudnak vagy nem szeretnének kimenni az utcára. A magyar pékek által készített egységcsomagokat önkéntesek szállítják ki, elsősorban, de nem kizárólagosan az idősebbek számára. A fizetni a futárnak kell, de csak a pontos összeggel lehet, ennek megkönnyítésére a kisebb csomagok árát 500 Ft, míg a nagyobbakét 1000 Ft-ban szabták meg. Egy-két kivételtől eltekintve Budapest szinte összes kerületébe szállítanak, a rendelést pedig az oldalukon található űrlap kitöltésével lehet leadni.

Artizán

A Hold utcai pékség továbbra is nyitva tart, de emellett az Artizán is bevezette a házhoz szállítást Budapest teljes területén. Oldalukon elérhető a lista, milyen termékekből lehet rendelni. Ilyen például a 75 dkg-os félbarna vagy teljes kiőrlésű kovászos kenyér, de az ikonikus kardamomos csiga vagy fonott kalács is elérhető a kínálatban, illetve a péktermékeken felül testvérmárkájuk, a Fågel zabkásáiból, a napi salátájukból, valamint friss tejből is lehet kérni. Rendelni telefonon lehet, a kiszállítás díja 890-1190 Ft.

Freyja – the croissant story

A croissant ugyan nem létszükséglet, de az ilyen nehéz időkben mégis bearanyozhatja a napot egy pisztácia- vagy banános, maracujás, kókuszos krémmel töltött 21 rétegű vajas csoda. A Freyjától telefonon vagy üzenetben lehet rendelni a croissant variációk mellett isteni ciabattát, a minimum rendelési összeg 4000 Ft, de nem számítanak fel kiszállítási díjat, és a legtöbb budapesti kerületbe eljuttatják a csomagokat.

Szatyorbolt

A csomagolásmentes bevásárlás egyik első fecskéje volt a Szatyorbolt, ahol már régóta működik online rendelési rendszer, amit több átvevőponton lehet kézhez kapni, de akár házhoz is szállítják a megvásárolt árut. A péktermékek vonalán a Panelpék és a Bake My Day finomsági közül lehet a virtuális szatyorba pakolni.

Pékműhely

A Pékműhely sem fosztja meg törzsvásárlóit a Pékműhely élménytől a mostani helyzetben. Választható termékeik között a kenyerektől a pogácsán át a fahéjas csigáig minden megvan, ami a hétköznapokon rohamtempóban bekapott falatok helyett egy nyugis és tartalmas reggelihez kellhet. Előnyük, hogy már fagyasztott termékeket is kínálnak, vagyis ezeket a saját sütődben frissen sütheted ki, amikor csak megkívánja a család. A szállítási díj 800 Ft, a rendelés minimum összege pedig 2000 Ft, és senki se gondolja, hogy most jól beraktároz Pékműhelyes kenyérből vagy kalácsból, ezekből ugyanis maximum 3-3 darabot lehet kérni.

Budai pékség

A Budai birodalom minden egysége nyitva tart, de az új körülményekhez alkalmazkodva a vásárlás náluk opcionálisan kiszállítással történik. Az oldalukon található listából minimum 3000 Ft rendelési összeg esetén az I., II. és XII. kerületbe viszik ki házhoz szállítással a kenyereket, süteményeket, szendvicseket, a tetejébe még a szörpök, friss gyümölcslevek, mézek, tejtermékek, frissen őrölt és szemes kávék is az ajtóig utaznak. A rendelést hétfőtől szombatig 9.00 és 17.00 óra között lehet leadni telefonon vagy üzenetben.

Ugyanez igaz a Budai kettő kávézóra is, ahol bár most nem lehet kint leülni egy csésze forró kávéra egy jót beszélgetni, vagy a Varsányi Irén utca kimért budai mindennapjait figyelni, az azért megnyugtató, hogy a Marmorstein pékség ízeit otthon is lehet élvezni.

Marmorstein

A kézműves pékség termékeit közvetlenül tőlük sajnos nem lehet rendelni, de kávézókban elérhetők, így a fent említett Budai is kínál házhoz szállítást néhány kerületbe, ezen felül online a Kifli.hu oldalon keresztül is meg lehet rendelni Budapesten bárhová a Marmorstein kézműves fehér- vagy rozskenyeret, a kézműves barna baguettjüket, esetleg a barheszüket.

Arán Bakery Budapest

A szociális távolságtartás és a bezártság sok mindenre megtaníthatja az embert, többek között a régóta hangoztatott és némileg elhasznált, mégis roppant fontos tudatosság is nagyobb szerepet nyer most. Ez vezet például a pazarlás nélküli élelmiszer-fogyasztáshoz, aminek gyakorlásában az Arán Bakery is segít. Ők ugyanis a rendeléseket 48 órára előre veszik fel, mivel a kovász miatt hosszabb időre van szükség a kenyerek elkészítéséhez, emellett felesleget sem akarnak gyártani a mostani helyzetben, ami igen dicséretes. A szállítási költség 1490 Ft, amit 10.000 Ft felett átvállalnak, illetve kizárólag előre utalással lehet fizetni, így eliminálva a készpénzes fizetés jelentette fertőzésveszélyt. Kis képzavarral élve a hab a tortán, hogy a házhoz rendelt termékek mellé ingyen kovászt is adnak, ami jó kezdőlökést jelenthet az otthoni kísérletezésekhez.

Free – gluténmentes pékség

A Free pékség akkor sem hagyja cserben azokat, akik nem fogyaszthatnak glutént, amikor nem tanácsos az utcára lépni. Náluk egyrészt a Wolton és Netpincéren már aznapi kiszállításra is meg lehet rendelni a gluténmentes kenyereket, saját futárukkal pedig másnapi kiszállítást tudnak vállalni Budapesten és vonzáskörzetében.

Bake My Day

Korábban mi is írtunk már a Bake My Day pékségről, ahol megváltozott munkaképességű pékek készítik a kenyereket. Mind a két egységük nyitva tart, de emellett ők is belevágtak most a házhoz szállításba, egyelőre a XI. és XII. kerületben. Ennek díja 500 Ft, és legalább 1300 Ft-ért kell árut rendelni. Készpénzes fizetésre van lehetőség, de kérik, hogy pontos összeget készítsen elő a vásárló.

Három Tarka Macska

Sokáig kellett nélkülöznie a Pozsonyi útnak egy igazi, kovászos pékséget, de mindez megváltozott 2017-ben, amikor megnyitott a mókás nevű Három Tarka Macska. A siker olyan elsöprő lett, hogy október közepén az Oktogonon egy újabb üzletet nyitottak. A francia pék vezényletével francia liszttel készülő kenyerek, croissantok, csigák így már nem kizárólag a XIII. került sugárútján teszik boldoggá az embereket, hanem már a rohanó hétköznapok csomópontjában, az Oktogonon is be lehet szerezni őket. A péktermékeket továbbra is a zászlóshajó Pozsonyi úti egységben készítik, ahol a pékárú mellett könnyed reggelikkel, szendvicsekkel és napi levesekkel várják a vendégeket.

A Három Tarka Macska pedig április végén elindította házhoz szállítási akcióját is, így saját weshopjukon és applikációjukon keresztül Budapest egész területére lehet rendelni friss pékárukat reggel 7 és este 18 óra között.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek