Ezek most a legdizájnosabb magyar éttermek

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, esztétika és funkcionalitás szempontjából díjaztak magyar éttermeket. Itt a lista!

Kiosztották a díjakat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen, ahol a vendéglátóhelyeket arculat és design szempontból értékelték. A versenyt a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap rendezte, a vendéglátóhelyeket pedig Street Food, étlap- és itallapdesign, logó- és grafikusarculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet (külön zárt és nyitott tér) kategóriákban értékelték – írja a Turizmus Online.

A vendéglátóipari szakemberekből és dizájnerekből álló zsűrinek fontos volt az eredetiség, a kreativitás, az érthetőség, az átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja is. Minden kategóriában arany, ezüst és bronz díjat is kiosztottak.

Street Food kategóriában a Low Cost Gourmet Trailer nyert, második a Padthai Wokbar lett, a harmadik pedig a BaoBox Ázsiai Street Food Étterem.

Étel- és itallapdesign kategóriában a 40 fő alatti éttermek között a Minden ízben Prémium és a polányi Babérliget Kúria ért el eredményt.

A logó és grafikus arculat kategóriájában 40 fő alatti vendéglátóipari egységek versenyében az V. kerületi kiSSBende contact dining bisztro lett az első, a második a Zing burger arculata, a harmadik pedig itt is a BaoBox lett.

A 40 fő feletti éttermek között a Padthai Wokbar nyerte az aranyérmet, a Buddha Bar Hotelben lévő Baalbek Libanoni étterem az ezüstöt, és a veszprémi Nosztalgia Garden a bronzot.

Ami a vendéglátóipari kiegészítőket illeti, a 40 fő alatti versenyben itt is a kiSSBende nyert, a második a Jókai téri Hisztéria Cremeria fagylaltozó lett. A 40 fő feletti kategóriában nem volt eredményes pályázat.

A zárt térben a berendezések és a belsőépítészeti kialakítás kategóriáját szintén a polányi Babérliget Kúria nyerte, de a zebegényi Natura Hill is jó eredményt ért el. A Margit körúti Monofu cukrászda itt különdíjat kapott.

A 40 fő feletti helyiségek versenyében díjazták a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa éttermét, a Hilton Budapestét, a Fenyves Yacht Club Perlaki Pubját, és az alsóörsi Marina Éttermet.

A nyitott terek esetében a Gázlámpa Kioszkot díjazták az óbudai Fő téri gázfogadó épület felújításáért és újrahasznosításáért.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

Ezek a legjobb magyar éttermek

A már az előző években is többször díjazott Michelin-csillagos budapesti Onyx étterem nyerte a 2015-ös az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.

Nosalty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...