Ez a legújabb sós tortadivat? Nem semmi trend ütötte fel a fejét

A születésnapi torták és esküvői desszertköltemények tengelyén azt hinné az ember, nem lehet újat mutatni. Az instant tésztából készült emeletes verzió viszont nem semmi!

Sokak szerint nincs is jobb egy finom, forró instant levesnél. Noha ennél lényegesen finomabb összedobni egy könnyű levest, mégis hatalmas rajongótábora van a pár perces tésztás verzióknak, ha tényleg úgy érezzük semmi időnk nincsen.

A műfaj legnagyobb kedvelőinek mennyei manna lehet az új őrület, a torta formába öntött csupa tészta torta. Sok mindent láttunk már, kezdve a tavalyi év legrondább esküvői tortájától a tiszta sajtkorongokból felépülő változatokig.

Képzeljük el a házasodni vágyó pár előkóstolását: mégis milyen ízűek legyenek a szintek? Áfonya, narancsos krém, vagy fehércsokoládé? Ugyan már, ez annyira snassz, legyen inkább csípős, currys, vagy bármilyen más sós fűszerezés instant tésztából!

Az indonéz tot.aw újragondolja az édességeket a Mi Goreng tészta alapanyagából. Fánk, vagy torta, számukra egyik sem akadály. Előbbiből kezdték felépíteni a brandet, majd annyi megrendelésük érkezett speciális alkalmakra, hogy kifejlesztették a több szintes tortacsodákat is.

Vannak egészen mesteri, szép darabok is:

A TOT tortának elnevezett monstrumokat 14-17 csomag tésztából építik meg, és körülbelül 10 fő számára biztosítanak egyedi "desszertet". Az alkotók szerint az inspirációt indonéz anyukáktól lesték el, akik a gyerekek uzsonnás dobozait töltötték fel a finomsággal, amik így felvették az edények alakját.

És kevésbé impozáns, de annál nagyobb szeretettel készült verziók:

Az ízek tekintetében a tulajdonos elmondta, a különlegességekre specializálódtak. Fűszeres rizs, apróra vágott csirke, sózott tintahal és húsgombóc egyaránt szerepelnek az egyes rétegekben. Ahogyan a marhahús, és az olvasztott sajt is nagy kedvencnek számítanak. A következő lépés az lesz, hogy desszertmenüt készítenek majd.

Íme, egy paradicsommal és petrezselyemmel turbózott:

Nos, kinek díszíti az esküvőjét egy hasonlóan formabontó darab? Esetleg egy laza szülinap a barátokkal, tészta-tengerben?

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: tot.aw Instagram

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek