Ez a férfi gumimacikból és cukorkákból készíti a hírességek portréit - de hogy van ehhez türelme?

Marilyn Monroe, Beyoncé, Lady Gaga és Nicki Minaj portréi, amiket cukorkák ezrei alkotnak? Elképesztő művészet a legédesebb alkotóelemből.

Egy művész, Cristiam Ramos hírességekről készít képet, ami önmagában még nem kuriózum, azonban a technika már koránt sem hétköznapi. Cristiam új szintre emelte a cukorkákról alkotott elképzeléseinket.

Így még biztos, hogy nem láttál gumimacikat!

Cristiam Ramos túllépett a festővászon-ecset-festék dimenzióján, és gumimacikból, kemény cukorkákból, M&M-golyókból, valamint rágókból készíti el színészek és énekesek portréit.A szó szerint finom művészi képek mindegyikéhez körülbelül 5000 darab édesség kell.

Ramos 5 éve döntött nem mindennapi alapanyagai mellett, miközben egy parkban ejtőzött. Látta, ahogy egy apa cukorkát ad a fiának, hogy enyhítse egy kisebb játszótéri baleset fájdalmát, és végleg meggyőződött róla, hogy az édességek képesek boldogságot hozni az emberek életébe.

Megvalósult álom

Folyamatosan azon gondolkodott, milyen lenne, ha egyik kedvenc művészünket valamilyen formában a kedvenc cukorkánk képében látnánk viszont. A gondolat hamarosan valósággá vált, és most Cristiam Ramos cukorkákból készíti a híresség portréit. A kép méretétől és a felhasznált édességek mennyiségétől függően egy kép ára 3.000 dollártól indul, és akár 18.000 dollárt is érhet. Ramos megformálta már Elvis Presley, Michael Jackson és Justin Bieber arcképét is.

"Imádok alkotni, inspirál, hogy mindig új dolgokat hozzak létre különböző anyagokból. Minden művész legfőbb vágya, hogy közvetíteni tudja az emberek felé azt az örömet, amit alkotás közben érez.”

Cristian Ramos munkásságát Facebook oldalán követheted.

Ezt olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

Hallottál már a Q-foodról? Tajvanban imádják a fura állagú ételeket

via

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili