Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez az anyuka rengeteget spórolt, és így rendezte az adósságát - de mi volt a trükkje?

Szerintetek körülbelül 55 ezer forint elég havonta ételre? Ha azt gondoljátok, nem, itt az élő példa arra, hogy ennyiből is ki lehet hozni az étkezéseket.

Valószínűleg ti is sokszor próbáltatok valamiféle rendszert vinni a havi költekezéseitekbe: megtervezni a heti főzéseket, összeírni a fizetendő számlákat, és hagyni némi pénzt a váratlan kiadásokra. Én is szeretek tervezni, és általában, ha nem romlik el a mosógép, vagy nem dönt le egy vírus, ami miatt orvoshoz kell mennem, akkor sikerül is visszafogni a kiadásaimat. A legnehezebb így is  mindig a napi étkezéseket megtervezni, és ezeket a terveket lehet a legkönnyebben felrúgni. Egy amerikai anyuka bebizonyította, hogy igenis lehet tartani a terveket! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Budget Mom by Kumiko Love (@thebudgetmom) által megosztott bejegyzés,

Kumiko Love a The Budget Mom blog szerzője jelentős adósságot halmozott fel az elmúlt években. Az anyuka úgy döntött, hogy visszafizeti a pénzt, és mellette még spórol is. Kevesebb, mint egy év alatt 50 ezer dollárt (14 millió forint) sikerült visszafizetnie. Hogy hogyan? Például azzal, hogy megtervezte a heti főzéseit. Novemberben mindössze 200 dollárt (kb. 55 ezer forint) költött ételre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Budget Mom by Kumiko Love (@thebudgetmom) által megosztott bejegyzés,

Kumiko szerint ahhoz, hogy pénzt tudjunk spórolni, legelőször az élelmiszer-költéseinket kell újratervezni, mivel legtöbbet az ételekre szoktunk költeni. Az anyuka a tervezések előtt jött rá, hogy havonta 800 dollárt (kb. 225 ezer forint) költött el a boltokban, éttermekben. Elhatározta, hogy ezt 400 dollárra csökkenti. A tervezés azonban olyan jól sikerült, hogy jó párszor sikerült ennél olcsóbban is kijönnie egy hónapban.

Olcsó ételek:

 

Nincs nagy titok, csak négy dologra kell odafigyelni

Az anyuka szerint a költések tervezésében nincs semmi ördöngösség. Nyilván családonként változhat, hogy hány emberre kell ételt vásárolni, de négy dolgot kell igazából betartani, és akkor nem lehet probléma:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Budget Mom by Kumiko Love (@thebudgetmom) által megosztott bejegyzés,

1. Figyeld a kiadásaidat!

Kumiko szerint, mielőtt belekezdenénk a spórolásba érdemes felmérni, hogy mennyit költünk egyes dolgokra. Az anyuka szerint annak semmi értelme, hogy elhatározzuk, hogy holnaptól csak 55 ezer forintot költünk havonta ételre. Előbb fel kell mérni a lehetőségeinket, és tüzetesen át kell rágni magunkat a számláinkon.

2. Először a konyhádból vásárolj!

Mielőtt a boltba mennél, előbb otthon, a konyhádban és kamrádban nézz körül, és az alapján tervezd meg, hogy mi lesz a heti menü. Utána indulhat a vásárlás.

3. Lépésekben haladj!

Minden héten csak kicsit vágjuk meg a költségvetésünket, haladjunk lépésenként. Nem szabad rögtön az első hónapban drasztikusan csökkenteni a kiadásainkat.

4. Használj készpénzt!

Az Egyesült Államokban előfordul, hogy az emberek hitelkártya-adóságokat halmoznak fel. Kumikóval is ez történt, ezért ő a készpénzre esküszik a bank- és hitelkártya helyett.

Ezeket olvastad már?

via The Kitchn

Címlapkép: Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gasex
gasex Fri, 2019-01-18 09:12

A karmelita kolostor Gundel (Róbert bácsi) konyhájára fizetett be. Így könnyű.