Megválasztották a 2024-es év rózsáját

Az idei év győztes rózsáját a fertődi Esterházy-kastély Facebook-oldalán hirdették ki.

Biztosan te is jártál már a Esterházy-kastély körül elterülő Cziráky Margit Rózsakertben, amelyben több mint 8000 tő rózsa és több száz rózsafajta található - írja az Agroinform oldala. Hazánk egyik legszebb rózsakertjében tehát szebbnél szebb virágokat csodálhatunk meg, amelyek közül évről évre szakemberek választják ki az év rózsáját, így ez idén sem volt másképp.

Az idei győztes egy rendkívül közkedvelt futórózsa lett, a Golden Gate:

A Golden Gate az idei év rózsája

A több ezer tő rózsának helyet adó rózsakertet még Esterházy IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő alakíttatta ki 1908-ban, a II. világháború alatt azonban szinte teljesen elpusztult a kert, csupán a pavilon maradt meg.

Pompás virágok várnak a rózsakertben:

Végül 2015-ben, kerttörténeti tudományos dokumentációk alapján valósult meg a rózsakert helyreállítása

– írja a cikk.

A szóban forgó beruházás keretein belül rengeteg magyar rózsafajta kapott itt helyet, kiegészülve német és angol fajtákkal.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: