Egyre több étteremben nézik rossz szemmel, ha így fizetsz

Akad olyan hazai étteremlánc, amely annak érdekében, hogy ne kelljen árat emelnie, arra kérte a vendégeit, hogy fizessenek inkább készpénzzel.

Úgy tűnik, hogy a kereskedők és vendéglátósok egyre gyakrabban kérik a vásárlókat arra, hogy készpénzzel fizessenek, bár ez nem szabályellenes, de a kártyás vásárlást elutasítani vagy korlátozni nem szabad – számolt be az RTL.hu oldala

Egyre több étterem kéri arra vendégeit, hogy készpénzzel fizessenek

Egyre kevesebb étteremben nézik jó szemmel a kártyás fizetést

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a kártyás fizetés mindig is ellenállásba ütközött a kereskedőknél. Ám az utóbbi időben felerősödni látszik ez a trend, vagyis egyre bátrabban mennek szembe a szabályokkal a kereskedők. A helyzeten az sem segít, hogy nagyon nehézkes ellenőrzéseket végezni, mivel ez a tevékenység egy ideje már az önkormányzati jegyzők hatáskörébe került.

Biztosan sokan találkoztak már olyan jelenséggel, hogy például egy vendéglátó szóban vagy írásban készpénzes fizetésre kéri a vásárlókat.

Bár ebben nincs semmi szabályellenes, de a kártyás vásárlást elutasítani, határértékeket kikötni vagy pótdíjazni elvileg nem lehet

– írja a lap. 

A népszerű gyorskiszolgáló étteremlánc, a Főzelékfaló például nemrég azzal a kéréssel fordult vendégeihez, hogy fizessenek készpénzzel, ellenkező esetben árat kell emelnie.

A magyar tulajdonú cég döntését azzal indokolta, hogy tavaly 8,7 millió forintba került számukra a kártyaelfogadás.

Az RTL cikke ugyanakkor azt is megemlíti, hogy az étteremlánc üzemeltetőjének tavaly 209 millió forintos adózott eredménye volt, 998 milliós árbevétel mellett.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!