Egyre több étteremben nézik rossz szemmel, ha így fizetsz

Akad olyan hazai étteremlánc, amely annak érdekében, hogy ne kelljen árat emelnie, arra kérte a vendégeit, hogy fizessenek inkább készpénzzel.

Úgy tűnik, hogy a kereskedők és vendéglátósok egyre gyakrabban kérik a vásárlókat arra, hogy készpénzzel fizessenek, bár ez nem szabályellenes, de a kártyás vásárlást elutasítani vagy korlátozni nem szabad – számolt be az RTL.hu oldala

Egyre több étterem kéri arra vendégeit, hogy készpénzzel fizessenek

Egyre kevesebb étteremben nézik jó szemmel a kártyás fizetést

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a kártyás fizetés mindig is ellenállásba ütközött a kereskedőknél. Ám az utóbbi időben felerősödni látszik ez a trend, vagyis egyre bátrabban mennek szembe a szabályokkal a kereskedők. A helyzeten az sem segít, hogy nagyon nehézkes ellenőrzéseket végezni, mivel ez a tevékenység egy ideje már az önkormányzati jegyzők hatáskörébe került.

Biztosan sokan találkoztak már olyan jelenséggel, hogy például egy vendéglátó szóban vagy írásban készpénzes fizetésre kéri a vásárlókat.

Bár ebben nincs semmi szabályellenes, de a kártyás vásárlást elutasítani, határértékeket kikötni vagy pótdíjazni elvileg nem lehet

– írja a lap. 

A népszerű gyorskiszolgáló étteremlánc, a Főzelékfaló például nemrég azzal a kéréssel fordult vendégeihez, hogy fizessenek készpénzzel, ellenkező esetben árat kell emelnie.

A magyar tulajdonú cég döntését azzal indokolta, hogy tavaly 8,7 millió forintba került számukra a kártyaelfogadás.

Az RTL cikke ugyanakkor azt is megemlíti, hogy az étteremlánc üzemeltetőjének tavaly 209 millió forintos adózott eredménye volt, 998 milliós árbevétel mellett.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...