7 étterem a Balaton északi partján, ahol már dübörög a szezon

Ezúttal az Balaton északi partján fellelhető, szezonon kívül is előszeretettel látogatott, aktívan működő éttermeket vesszük sorra, tartsatok velünk!

Sok büfé és vendéglő mindössze pár hónapra nyit ki, a balatoni főszezon idejére. Olyan éttermeket ajánlunk, ahol már most is tárt ajtókkal várnak, legyen akár olyan zimankó is, mint az elmúlt hetekben. Kezdjük az északi parton az étteremjárást!

  • Dolce vita a Balaton kapujában: IL Mercato

Az IL Mercato pontosan azt hozza, amit várunk egy olaszos balatoni dőzsöléstől. Burjánzó zöld kert, a gyerekeknek csúszda, a tágas vendégtérben kellemes nyüzsgés, teljes fesztelenség. A pizzák a kemencéből érkeznek, a tenger gyümölcsei és a halak mindig frissen érkeznek a tengerről, és az étlap is úgy van felépítve, akárcsak Olaszországban. Mi mást is akarhatnánk még? Egy Dolce calzonét zárásképpen például, belül folyós mascarponéval és Nutellával vagy pisztáciával.

IL Mercato / forrás

IL Mercato Ristorante e Gelateria 

Balatonakarattya, Rákóczi út 44. 

  • Deli finomságok és rántott velő a Pörcben 

Márciusban újranyitott, húsvétkor pedig szabályos diadalmenetben volt a Pörc Kenesén. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a bisztró mellett egy minden földi jóval felszerelt gourmet üzletet is visznek, ahol az őstermelői sonka, sajt, kencék, szörp- és lekvársor alap, sőt a húsok legtöbbje a családi vállalkozás saját húsüzemében készül. A bisztró egyelőre péntek, szombat, vasárnap tart nyitva. 

Pörc Bisztró & Delikát / forrás

Pörc Bisztró & Delikát 

Balatonkenese, Széchenyi út 1. 

  • Ágy, asztal, bringa: Buborék, Csopak 

Az utóbbi évek egyik legkomolyabb bejelentkezője az északi parton a Buborék. A menő bringakínálattal vetekszik a gasztroszekció: pékárukban, kávékban, villás reggelikben, süteményekben sem a megfáradt balatoni szintet hozzák. Sőt. Immár szálláshellyel kiegészülve várnak, szó szerint ággyal, asztallal, bringával, illetve bicikliszervizzel is. 

Buborék / forrás

Buborék 

Csopak, Fürdő u. 37. 

  • Már nyitva a Baricska Csárda 

Füreden, a 71-es főúttól északra kereshetjük fel a Baricskát, kilátással a Tihanyi-félszigetre. Itt még a szőlőlugasba is beivódott a csárdaromantika, hiszen több mint 200 éve (!), 1811 óta működik itt csárda. A Baricskában az adagok bőségesek, hagyományőrzőek, de nem avíttak, többek között ezért is a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja. A harcsapaprikást és a túrógombócot a legjobb szívvel ajánljuk! 

Baricska Csárda / forrás

Baricska Csárda 

Balatonfüred, Baricska dűlő 

  • Az Onyx exséfje, Mészáros Ádám vendégeskedik a Sparheltben 

Tavaly a füredi Sparhelt Elek Balázzsal a konyha élén úgy döntött, hogy a hagyományos étlapról áttérnek mindössze két kóstolómenüt kínáló étteremmé, borsorral. Az „Örökség” és „Kalandozás” név is beszédes, mi pedig minden szerdától vasárnapig magunk tesztelhetjük, hogy mit is értékeltek a Michelin Guide ítészei Bib Gourmand-nal. Április végén az ex-2 Michelin-csillagos Onyx korábbi séfje, Mészáros Ádám lesz vendégséf a Sparheltben. 

Bistro Sparhelt / forrás

Bistro Sparhelt  

Balatonfüred, Szent István tér 7. 

  • Balatonból zenbe: Bamboo 

A zánkai szálláshely eszményi fürdőtavát, méretes kősziklákkal körbevett szaunaházát, napozóteraszát, alpesi apartmanházikóit látva mi is azonnal zenbe kerülünk. Április közepe óta nyitva a Zen Garden étterme is, a Bamboo Bistro. Reméljük, hogy 2023-ban már senkinek sem kérdés, hogy a fine diningba hajló konyha alkotásaival is jól fogunk lakni. A ház büszkesége a sós eperrel készült kacsamáj és az óriás túrógombóc, az itallapon magyar ginekből készült koktélok közül is válogathatunk. 

Bamboo Bistro, Zen Garden Resort / forrás

Bamboo Bistro, Zen Garden Resort 

Zánka, Vérkúti u. 152. 

  • Villa Kabala 

Terjék Petra és Fölföldi Péter szerelemgyereke, a Villa Kabala az északi part egyik legszebben, legorganikusabban épülő-fejlődő sikertörténete. Mesehely a festői szépségű Szigligeten, ahol minőségi gourmet konyhát visznek Szabó András kiváló fogásaival. Meg is szállhatunk, az egyik tulajdonos, Fölföldi Péter keramikusprojektje pedig most van kibontakozóban – saját kerámiák, workshopok jelzik az új irányt. Csütörtökön és pénteken vacsoraidőben, péntek-szombaton délben 3 fogásos, választható ebédmenüvel, este 6 fogásos kóstolómenüvel várnak.  

Villa Kabala / forrás

Villa Kabala 

Szigliget, Kamonkői út 40. 

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek