7 étterem a Balaton északi partján, ahol már dübörög a szezon

Ezúttal az Balaton északi partján fellelhető, szezonon kívül is előszeretettel látogatott, aktívan működő éttermeket vesszük sorra, tartsatok velünk!

Sok büfé és vendéglő mindössze pár hónapra nyit ki, a balatoni főszezon idejére. Olyan éttermeket ajánlunk, ahol már most is tárt ajtókkal várnak, legyen akár olyan zimankó is, mint az elmúlt hetekben. Kezdjük az északi parton az étteremjárást!

  • Dolce vita a Balaton kapujában: IL Mercato

Az IL Mercato pontosan azt hozza, amit várunk egy olaszos balatoni dőzsöléstől. Burjánzó zöld kert, a gyerekeknek csúszda, a tágas vendégtérben kellemes nyüzsgés, teljes fesztelenség. A pizzák a kemencéből érkeznek, a tenger gyümölcsei és a halak mindig frissen érkeznek a tengerről, és az étlap is úgy van felépítve, akárcsak Olaszországban. Mi mást is akarhatnánk még? Egy Dolce calzonét zárásképpen például, belül folyós mascarponéval és Nutellával vagy pisztáciával.

IL Mercato / forrás

IL Mercato Ristorante e Gelateria 

Balatonakarattya, Rákóczi út 44. 

  • Deli finomságok és rántott velő a Pörcben 

Márciusban újranyitott, húsvétkor pedig szabályos diadalmenetben volt a Pörc Kenesén. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a bisztró mellett egy minden földi jóval felszerelt gourmet üzletet is visznek, ahol az őstermelői sonka, sajt, kencék, szörp- és lekvársor alap, sőt a húsok legtöbbje a családi vállalkozás saját húsüzemében készül. A bisztró egyelőre péntek, szombat, vasárnap tart nyitva. 

Pörc Bisztró & Delikát / forrás

Pörc Bisztró & Delikát 

Balatonkenese, Széchenyi út 1. 

  • Ágy, asztal, bringa: Buborék, Csopak 

Az utóbbi évek egyik legkomolyabb bejelentkezője az északi parton a Buborék. A menő bringakínálattal vetekszik a gasztroszekció: pékárukban, kávékban, villás reggelikben, süteményekben sem a megfáradt balatoni szintet hozzák. Sőt. Immár szálláshellyel kiegészülve várnak, szó szerint ággyal, asztallal, bringával, illetve bicikliszervizzel is. 

Buborék / forrás

Buborék 

Csopak, Fürdő u. 37. 

  • Már nyitva a Baricska Csárda 

Füreden, a 71-es főúttól északra kereshetjük fel a Baricskát, kilátással a Tihanyi-félszigetre. Itt még a szőlőlugasba is beivódott a csárdaromantika, hiszen több mint 200 éve (!), 1811 óta működik itt csárda. A Baricskában az adagok bőségesek, hagyományőrzőek, de nem avíttak, többek között ezért is a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja. A harcsapaprikást és a túrógombócot a legjobb szívvel ajánljuk! 

Baricska Csárda / forrás

Baricska Csárda 

Balatonfüred, Baricska dűlő 

  • Az Onyx exséfje, Mészáros Ádám vendégeskedik a Sparheltben 

Tavaly a füredi Sparhelt Elek Balázzsal a konyha élén úgy döntött, hogy a hagyományos étlapról áttérnek mindössze két kóstolómenüt kínáló étteremmé, borsorral. Az „Örökség” és „Kalandozás” név is beszédes, mi pedig minden szerdától vasárnapig magunk tesztelhetjük, hogy mit is értékeltek a Michelin Guide ítészei Bib Gourmand-nal. Április végén az ex-2 Michelin-csillagos Onyx korábbi séfje, Mészáros Ádám lesz vendégséf a Sparheltben. 

Bistro Sparhelt / forrás

Bistro Sparhelt  

Balatonfüred, Szent István tér 7. 

  • Balatonból zenbe: Bamboo 

A zánkai szálláshely eszményi fürdőtavát, méretes kősziklákkal körbevett szaunaházát, napozóteraszát, alpesi apartmanházikóit látva mi is azonnal zenbe kerülünk. Április közepe óta nyitva a Zen Garden étterme is, a Bamboo Bistro. Reméljük, hogy 2023-ban már senkinek sem kérdés, hogy a fine diningba hajló konyha alkotásaival is jól fogunk lakni. A ház büszkesége a sós eperrel készült kacsamáj és az óriás túrógombóc, az itallapon magyar ginekből készült koktélok közül is válogathatunk. 

Bamboo Bistro, Zen Garden Resort / forrás

Bamboo Bistro, Zen Garden Resort 

Zánka, Vérkúti u. 152. 

  • Villa Kabala 

Terjék Petra és Fölföldi Péter szerelemgyereke, a Villa Kabala az északi part egyik legszebben, legorganikusabban épülő-fejlődő sikertörténete. Mesehely a festői szépségű Szigligeten, ahol minőségi gourmet konyhát visznek Szabó András kiváló fogásaival. Meg is szállhatunk, az egyik tulajdonos, Fölföldi Péter keramikusprojektje pedig most van kibontakozóban – saját kerámiák, workshopok jelzik az új irányt. Csütörtökön és pénteken vacsoraidőben, péntek-szombaton délben 3 fogásos, választható ebédmenüvel, este 6 fogásos kóstolómenüvel várnak.  

Villa Kabala / forrás

Villa Kabala 

Szigliget, Kamonkői út 40. 

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...