Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erre figyelj: 5 dolog, amit sosem akar látni a főbérlőd a konyhában

Egy jó albérlő nemcsak attól válik igazi kedvenccé, ha időben kifizeti a bérleti díjat, hanem ha a lakás állapotára is vigyáz. Mik azok, amiktől a főbérlők haja égnek áll?

Ha voltál már albérlő, bizonyára tudod, hogy vannak alapszabályok, amiket be kell tartani, ugyanis, ha nem vigyázol a lakásra, könnyedén elveszítheted a beköltözéskor odaadott kauciód. Ha épp most készülsz albérletbe, akkor ezt a listát mindenképp olvasd végig, tartsd be a játékszabályokat, és te leszel minden főbérlő álma.

1. Rendetlenség, kosz és szemét mindenütt

Bár nagyon alap dolog, sokaknak mégsem az: a több hétre hátrahagyott szemét a konyhában, a több napos mosatlan a mosogatóban sajnos nem éppen keltik a rend és a tisztaság érzetét, inkább a rágcsálóknak és különféle rovaroknak csalogató.

2. Nyitva hagyott sütőajtó

Igen, sajnos gyakori taktika az albérlőktől, hogy ha épp fáznak, fűtésrásegítésként kinyitják a sütő ajtaját. Azonban ez nagyon veszélyes, szén-monoxid mérgezéshez is vezethet a művelet.

3. Általános kupi

A konyhapulton, konyhaszigeten és mindenütt. Ha nem fertőtlenítesz, nem használsz zsíroldót a konyha rendben tartásához, előbb-utóbb hívatlan vendégek jelennek meg a konyhában, akiket nem annyira egyszerű kiirtani. Kinek jó?

4. Eldugult lefolyók

A főbérlők sok fórumon panaszkodnak azért, hogy albérlők nem használnak a mosogatókban szűrőt, és így gyakori a dugulás, amiért nekik fő a fejük. Kerüld el a felesleges vitákat!

5. Megrongált polcok, szekrények, padló

Ha a konyhai eszközökben vagy a berendezésben valami kárt tettél, akkor azt érdemes megcsináltatni. Ellenkező esetben, ha átadod a lakást, a főbérlő a kauciódból fogja levonni a konyhaszekrény vagy épp a konyhai eszközök javíttatásáért járó díjat.
 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!