Az epret tényleg nehéz jól tárolni: ezzel az egy módszerrel jársz a legjobban

Az eper (szamóca) frissen tartása nem elhanyagolható probléma, tekintve, hogy őrült drága és finom. Ne pazaroljunk, nyomjunk össze és dobjunk kukába egyetlen szemet se, tároljuk a legjobb módszerrel!

Az eper a világ talán legnépszerűbb gyümölcse: gyerekkort idéző édes ízével, gyönyörű külsejével, és azzal a ténnyel, hogy a nyárhoz kapcsoljuk, nehéz nem szeretni. Tény viszont, hogy évről évre drágább, és lassan kincsként tekintünk rá, amikor hazavihetünk belőle egy keveset. Óvjuk az eperszemeket minden erőnkkel, ahogy csak tudjuk: segítünk, hogyan tároljuk és tartsuk valóban frissen az esetben, ha nem esszük meg egyszerre mind.

Ha hagyományosan egy tálba és a hűtőszekrénybe vagy gyümölcskosárba rakjuk az epret, az nem a legjobb megoldás - főleg, ha előtte meg is mostuk! Utóbbi cselekedetet tényleg tartogassuk későbbre, közvetlenül a fogyasztás előttre, hogy ne penészedjen be a gyümölcs!

Lássuk, hogyan tárolhatjuk a legpraktikusabban az epret, hogy sokáig friss maradjon - kattints a fotóra a galériáért!

Epres receptjeinkből:

Forrásunk volt.


Még több gasztroérdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...