Az eper a világ talán legnépszerűbb gyümölcse: gyerekkort idéző édes ízével, gyönyörű külsejével, és azzal a ténnyel, hogy a nyárhoz kapcsoljuk, nehéz nem szeretni. Tény viszont, hogy évről évre drágább, és lassan kincsként tekintünk rá, amikor hazavihetünk belőle egy keveset. Óvjuk az eperszemeket minden erőnkkel, ahogy csak tudjuk: segítünk, hogyan tároljuk és tartsuk valóban frissen az esetben, ha nem esszük meg egyszerre mind.
Ha hagyományosan egy tálba és a hűtőszekrénybe vagy gyümölcskosárba rakjuk az epret, az nem a legjobb megoldás - főleg, ha előtte meg is mostuk! Utóbbi cselekedetet tényleg tartogassuk későbbre, közvetlenül a fogyasztás előttre, hogy ne penészedjen be a gyümölcs!
Lássuk, hogyan tárolhatjuk a legpraktikusabban az epret, hogy sokáig friss maradjon - kattints a fotóra a galériáért!





Epres receptjeinkből:
Még több gasztroérdekesség: