Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Hát én konkrétan zavarba jöttem, annyira egyszerű ez a fokhagymapucolási mód. Hogy nem gondoltam eddig erre?? Nézzétek.

Őszintén szólva önző módon választottam ezt a videót, annyira megörültem neki. Én ugyanis imádom a fokhagymát, egészséges, isteni aromát ad gyakorlatilag mindennek, tudom-tudom, büdös, de nem érdekel, annyira jó. Viszont: utálom megpucolni és felvágni, és szerintem sokan vagyunk így ezzel. A fokhagymanyomót sosem szerettem, rossz tisztítani, a fél fej ráadásul benne marad, így marad a kés lapjával lapítás, majd aprítás, esetleg reszelés (kolleganőm tanította.) Na de ez, ez ez annyira egyszerű, mint egy pofon. Másfél perces a videó, de maga a procedúra 2 mp. Végy egy normál méretű üveget, aminek azért van súlya, például egy teli csemegeuborkás befőttes üveget, és vágd a talpát erőből az asztalra fektetett héjas fokhagymagerezdhez. A héj is leugrik ijedtében, és maga a gerezd is felaprítódik. Egy mozdulat. Mi, lusta fokhagymaimádók, tartsunk össze! Imádom.

Olvastad már?

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!