Ennyi volt tavaly egy átlag magyar havi kiadása - és húsból vett belőle legtöbbet!

77 ezer forint havonta átlagban fejenként, ebből legtöbbet élelmiszerre költöttünk, azon belül is húsra és tejre.

2016-ban átlagosan 77 ezer forint volt a magyar lakosság egy főre jutó átlag havi kiadása, ami a tavalyi összegnél kicsit magasabb - írja a KSH legfrissebb felmérése.Ebből a a legtöbbet, átlagosan 20 412 forintot élelmiszerekre és alkoholra költöttük,17 ezer forint lakásfenntartásra és háztartási energiára, 8191 forint pedig közlekedésre ment.

Az összes adatot itt megnézheted:

2016-ban a lakosság összkiadásainak 59,2 %-át fordította alapvető termékekre, a többi pénzt pedig extrább, nem létszükségletű dolgokra, például ruhákra, szórakozásra.

Ha a fenti adatokat mennyiségekben nézzük, akkor elmondható, hogy 2016-ban a háztartásokban fejenként:

5,2 kg húst, szalámit, felvágottat,4,4 liter tejet,4,4 kg friss és fagyasztott zöldséget,3,8 kg gyümölcsöt,3,1 kg kenyeret,és 12 darab tojást vásároltak havonta.Az élelmiszereket a lakásfenntartás követi - ezt nézve a havi 17 ezer forintos átlagos kiadás 64,1 százaléka a háztartási energiára megy el, a másik nagy hányada pedig a vízellátásra, szennyvízelvezetésre, a szemétszállításra és a házak közös költségére.

Ezeket olvastad már?

via pénzcentrum

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk