9 kérdés, amit felteszel magadnak a boltban sorbanálláskor

Te mire gondolsz, mikor sorban állsz a boltban? Szerintünk erre a 9-re biztos!

Sorbanállás a közértben. Este 6-7-8 körül kavarodsz le, kicsit kikapcsolsz, míg bambán kolbászolsz a kenyerek és a kockasajtok közt, és mindent sorba veszel, amit venned kéne. Mai vacsora, nass, reggeli, másnapi ebéd az irodába, uzsonna a gyerekeknek, stbstb. Aztán beállsz a sorba, és várod, hogy a gumiszalagon a cuccaid mögé rakd a „következő vásárló” táblát. A várakozás közben viszont jönnek a gondolatok önkéntelenül is – ezek közül szemezünk:

1. „Tuti, hogy a legrosszabb sort választottam.”

A sor kiválasztása előtt 5 percig gondolkoztál, melyikbe állj, ez tűnt a legjobbnak. Naná, hogy kiderül, hogy a 2-vel előtted álló hapsi 1 hétre előre vásárolt, és a gyümölcsöket se mérte le. Fizetéskor pedig sztornózni kell egy tételét, amiért a kezdő pénztáros odahívja a bolt másik sarkában álló kollegáját, hogy segítsen.

2. „Vajon az előttem levő mit fog ezekből főzni?”

A másik kosarának kurkászása. Találgatás, vajon mit fog főzni, mi a terve estére, milyen diétát követ. Elámulás, hogy miért eszik ennyi csokit és kevés zöldséget, vagy fordítva. Külföldiek kosarának még alaposabb kivesézése – „ó, ezt meg tudja venni?”

3. „Na, elfelejtettem WC-papírt venni!”

Mikor épp sorra kerülnél, akkor jut eszedbe, hogy nem vettél WC-papírt és krumplit a rakott krumplihoz, pedig írtál listát. Nincs kedved megkérni senkit, hogy vigyázzon a helyedre, míg elszaladsz, ha pedig mégis, tuti, hogy mire visszaérsz, topogó lábbal és vörös fejjel várnak vissza a sortársaid.

4. „Ezt a csokit nem bírom itthagyni.”

Tudjuk jól, hogy gyengeségünk kiaknázására a közért csokiállományának 99%-a a sorbanállók köré koncentrálódik. És okkal. Úgysem bírod otthagyni az új, duplán csokiba mártott cukorszóratos vajas kekszet, mert máris a szádban érzed.

Szintén bevásárlós cikk!

Így spórolj havonta több ezer forintot!

5. „Most ő próbál betolakodni elém?”

A paranoia. Hidd el, nem mindenki tör eléd és pályázik a helyedre, aki a közeledbe merészkedik a sorban. Van, aki csak a tőled balra elhelyezett rágókból akar egyet magnak kihalászni, vagy a lent lógó zacskókból tépne egyet. Csak te nem engeded oda.

6. „Ezt mégsem kellett volna megvennem.”

Alapszabály: ne vásároljunk totál kiéhezve, mert minden drága, nem szükséges és eseti jelleggel megkívánt egészségtelen kaját be fogunk pakolni, amit kb. rögtön meg is bánunk.

7. „Van nálam elég készpénz? Nálam van a kártyám?”

Alap ez is. Ha pedig beigazolódik, és tényleg nincs nálad se elég pénz, se kártya, jöhet a jó öreg fejben gyorsan összeadós, legfontosabbakat kiválasztós művelet, és a felesleg visszarakodása. Kínos.

8. „Mi került ezen ennyibe??”

Mikor elindulsz a boltba, kb. tudod, mennyit akarsz költeni, még a sorban álláskor is érzed, hogy sikerülni fog, mert összeadtad nagyjából a tételeket, a néni pedig tuti, hogy 1-2ezerrel többet mond be a végén. Szomorú arc, blokk átnézése - sajnos tényleg ennyi.

9. „Hogy fogom ezt mind hazacipelni?”

Ha egyedül vagy, főleg probléma, egy társ vagy egy pasi/férj/feleség nyilván besegít. De még úgyis necces sokszor. Van nálad szatyor? Elég nagy a táskád? Mi fér el a kezedben? Néha még a kocsiig is nehéz elhurcolni, nemhogy hazaBKV-zni. Dehát ez a sorsunk…

(forrás: kitchn)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ennyivel növekedtek egy év alatt az élelmiszerárak

Részletes beszámolót készített a Központi Statisztikai Hivatal arról, hogyan változtak az árak az elmúlt egy évben. Hétről hétre egyre több helyen olvasható az, milyen ütemben növekednek az élelmiszerárak, most pedig az is kiderült, mennyivel drágább ma ételt vásárolni, mint egy évvel ezelőtt.

Nosalty

További cikkek