Ennéd McCartneyék főztjét? Akkor itt az ideje, hogy beruházz a mélyfagyasztott vegetáriánus kajáikba

A Paul McCartney és egykori felesége, Linda vegetáriánus készételek gyártásába fogtak. A vállalkozás manapság is sikeres. 

A McCartney családban régi hagyománya van a vegetáriánus étkezésnek. A népszerű divattervező, Stella McCartney édesapja nem kevésbé jelentős személyiség, mint az egykori tinikedvenc zenekar, a Beatles egyik tagja, Paul McCartney. Ő az együttes felbomlását követően feleségével, Lindával együtt folytatta zenei pályafutását a Wings névre hallgató formációban.

Linda azon kevés híresség között volt, akik már a kilencvenes években szakácskönyvet jelentettek meg. Ő azonban ezen is csavart egyet, mert vegetáriánus ételeket tett közzé.

Linda, az elszánt állatjogi-aktivista férjével együtt megalapította a Linda McCartney Foods nevű céget, ami nem csupán vegetáriánus, hanem vegán, azaz állati eredetű összetevőt egyáltalán nem tartalmazó készételeket gyárt. Miután Linda 1998-ban, mellrákban elhunyt, gyermekei és férje életben tartották a róla elnevezett márkát, ami a mai napig sikeres vállalkozás.

Lessünk meg néhány vegán készételt, amit McCartney-ék gyártanak!

Vegetáriánus, szójaalapú marhasült karamellizált salottahagymával és vöröshagymás mázzal (fagyasztott)

Mély ízű gomba, friss spenót, összekeverve egy szójás alapú krémmel, levelestésztába töltve (fagyasztott)

Vegetáriánus koktélchorizo (fagyasztott)

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A jó magyar boroknak jár a szép címke - Szubjektív válogatásunk következik

Címlapról ajánljuk

A korai zsenge zöldborsóból készült a késői tavasz legjobb pesztója

A jóidő apró, zsenge és zöld sztárja, a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a nosztalgikus nyári fejtegetések alanya. Reméljük, mindenki rájött, hogy melyik hüvelyesről van szó: igen, a zöldborsóról! Fogtuk az idei első friss termést, és nem megszokott módon pesztót készítettünk belőle. Bár az ötlet elsőre merésznek tűnhet, mégis muszáj lesz kipróbálnod otthon.

Kristyán Fanni