,,Az emberek azt hiszik, hogy a drágább az jobb" – Pupákokkal kóstoltattunk olcsó és drága kajákat

Gyerekekkel teszteltettük kedvenc ételeik olcsó és drága verzióját. Meglepő lett az eredmény – a borsos ár nem mindig garancia a sikerre! 

Pizza, csoki, kóla, chips...Minden gyerek szereti ezeket, de vajon meg tudják-e mondani íz alapján, melyik kerül többe, melyik a drágább verzió? Erre kerestük a választ, és meglepő lett az eredmény!

Míg a csokikrém és a kóla esetében egyöntetű válasz érkezett arra, hogy melyikért fizettünk többet, addig az ínyencségeknél mást tapasztaltunk. Az általunk kérdezett gyerekek által közutálatnak örvendő halrudacska esetében például mindegyikük a gagyit tartotta finomabbnak és drágábbnak. Tehát egy olyan terméket sztároltak, aminek a haltartalma mindössze 25%. A csokoládé és a chips esetében sem szerették annyira az extra hozzávalókat.

A majdnem 1000 forintos áron vásárolt chipset túl csípősnek tartották, míg ugyanolyan ízesítésű olcsó társából a forgatás után alig hagytak. A kitűnő alapanyagokból összeállított vékonytésztás pizzát ízetlennek érezték, az aluljárókban is kapható vastagtésztás olcsót pedig mennyeinek. A kakaóbab-darabkákkal teletűzdelt belga tejcsokoládénál pedig jobban szerették a tortabevonó minőségű sima tejcsokit.

A gyerekek a végén a maguk módján meg is fogalmazták, hogy nem mindig finomabbak a drága termékek, de azt is biztosra vették, hogy az olcsó dolgokban sokkal több az adalék. Abban viszontmegegyeztünk, hogy néha belefér, ha bedobunk a kosárba valami ócska finomságot!

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek