Elrohad a magyar dinnye a földeken - de miért?

A termelők kétségbeestek, mivel jó szezon elé néztek idén, de nincs, aki betakarítsa a gyümölcsöt.

Nagy a baj a dinnyeföldeken! Bár az időjárás idén kegyes volt, de nincs, aki leszedje a dinnyét. Az ATV híradójának egy termelő azt mondta, hogy a sárgadinnye felrobban kint a földeken a napsütéstől, mert sokan inkább a görögöt mentik, mert abba több pénzt fektettek. A helyzet szomorú, pedig a dinnyetermelőknek nagyon jó szezonja van.

A földeken nincs megállás, folyamatosan pakolják a dinnyéket, az egyik őstermelő annyira nem talált senkit a betakarításra, hogy a családtagjait fogta be.

A munkaerőhiány oka, hogy sok idénymunkás inkább külföldre megy dolgozni, de azért is nehéz embert találni, mert nem sokan akarnak egész nap a tűző napon álldogálni. Egy idénymunkást általában 1000 Ft-os órabérért alkalmaznak, így körülbelül 200 ezer forintot vihetnek haza egy hónapban. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint, kis túlzással úgy kell összevadászni a munkásokat.

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Zseniális dinnyeevési módszer

Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe? Pedig imádom a görögdinnyét, és gyűlölöm, hogy az egész arcom ragacsos lesz evés után. A lenti videó örökre megoldja a problémát!

admin

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...